Iata cum poti sa pregatesti un preparat vegetarian extrem de rapid si de gustos, la wok.
Taiteii de orez cu legume si sos de soia sunt printre cele mai populare preparate asiatice.
Nu este nevoie sa adaugi sare la aceasta reteta intrucat sosul de soia este suficient de sarat.
Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este ca gatitul la wok implica foc iute. Asa ca este esential sa ai toate legumele gata taiate, inainte de a te apuca sa le gatesti, ca sa nu arzi mancarea.
Incepe prin a pune taiteii de orez la hidratat, in apa rece, pentru cca 10 min.
Procedeaza la fel si cu urechile de lemn.
Taie morcovii si ardeii batonete.
Morcovii trebuie sa fie mai subtiri decat ardeii pentru ca se gatesc mai greu.
Taie ceapa julien, dar putin mai groasa.
Taie usturoiul pe jumatate, pe lungime.
Pune ulei de floarea soarelui in wok.
Cand acesta s-a incins caleste morcovii si mazarea.
Odata ce morcovii s-au rumenit adauga turmeric si pune si ceapa.
Caleste-o putin, iar la scurt timp adauga ardeii.
Amesteca bine cu ajutorul spatulei de lemn.
Adauga apoi usturoiul, ghimbirul si ardei iute si dupa ce le-ai calit si pe-acestea putin, pune 2 polonice de supa de legume sau apa.
Cand lichidul s-a redus iar legumele sunt al dente, adauga sosul de soia si amesteca de cateva ori.
Scoate urechile de lemn de la hidratat si pune-le peste.
La 1 minut diferenta, scoate si taiteii din apa si amesteca-i peste legume cca 1 minut, 1 minut si jumatate.
Adauga uleiul de susan, amesteca o ultima data si ia de pe foc.
Pune in farfurie si presara seminte de susan pe deasupra.
N-a durat mult si-ti garantez ca gustul este incomparabil.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii