Burger vegan cu sfecla

Pentru 4 Burgeri vegani cu sfecla, taie mai intai sfecla cuburi si pune-o in dispozitivul de tocat al lui Breville Hand Blender, impreuna cu orezul si fasolea kidney.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Burger vegan cu sfecla

Ingrediente

  • Chifle integrale 4 buc
  • Maioneza vegetala 4 linguri
  • Sfecla rosie fiarta 300 g
  • Orez fiert 200 g
  • Fasole kidney la conserva (scursa bine) 200 g
  • Ceapa alba 2 buc
  • Ceapa rosie 1 buc
  • Patrunjel 1 legatura
  • Varza kale 5 frunze
  • Salata 4 frunze
  • Rosii cateva buc
  • Chimion 1 varf de cutit
  • Usturoi granulat 1 lingurita
  • Chimen macinat 1/2 lingurita
  • Pesmet 100 g
  • Boia dulce 1/2 lingurita
  • Cimbru 1 lingurita
  • Ulei de masline 2 linguri
  • Pasta de susan (Tahini) 1 lingura
  • Fresh de lamaie 1 lingura
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Taie sfecla cuburi si pune-o in dispozitivul de tocat al lui Breville Hand Blender, impreuna cu orezul si fasolea kidney;

Toaca ingredientele putin si pune-le intr-un bol incapator.

Taie ceapa cubulete mici si pune-o peste restul ingredientelor;

Toaca patrunjelul, varza kale, si adauga-le si pe-acestea, impreuna cu chimionul, chimenul, usturoiul granulat, boia dulce si cimbru, sare si piper, ulei de masline, pasta de susan, zeama de lamaie si pesmet;

Amesteca totul bine de tot;

Umezeste-ti mainile si formeaza chiftele din aceasta compozitie;

Pune-le intr-o tava cu hartie de copt si introdu-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;

Verifica-le si cand au facut crusta, intoarce-le cu grija si lasa-le inca 10 min;

Lasa-le sa se raceasca putin;

Unge o jumatate de chifla cu maioneza vegetala si asaza chifteaua de burger;

Taie atat ceapa rosie cat si rosiile rondele si asaza cateva deasupra;

Rupe frunze de salata si asaza deasupra;

Presara sare si piper si pune si cealalta jumatate de chifla.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Omleta cu ciuperci fripte
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce