Pui manastiresc cu mamaliguta

Carnea de pui (piept, se pot folosi si pulpe) se taie in bucati mici, se asezoneaza cu sare, piper, cimbru si se pune la rumenit intr-o tigaie cu put

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Pui manastiresc cu mamaliguta

Ingrediente

  • 700 g carne de pui
  • 300 g ciuperci
  • 300 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 3 sau 4 felii kaizer afumat
  • 1 ou
  • 200 ml supa
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • cimbru si patrunjel - dupa gust

Mod de preparare

Carnea de pui (piept, se pot folosi si pulpe) se taie in bucati mici, se asezoneaza cu sare, piper, cimbru si se pune la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei. Cand s-a rumenit carnea se stinge cu 100 ml supa fierbinte, se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic, pentru 10-15 min, sa se patrunda. Kaizerul afumat se taie felii subtiri si se pune intr-o tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt si putin ulei, unde se caleste. Ciupercile se taie felioare si se amesteca cu afumatura si ceapa. Se lasa sa sfaraie putin si se sting cu vin si supa ramasa si se ma lasa sa fiarba 5 minute. Apoi se toarna peste pui cu cateva linguri de smantana. La final se face sosul din ou batut cu sare, piper, cimbru, patrunjel tocat, amestecat cu restul de smantana care se adauga peste friptura si usturoiul strivit. Se mai lasa tava la cuptor inca 10-15 min, pana sosul de ingroasa.


Se serveste cu mamaliguta.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce