Mamaliga in straturi

Perfecta pentru pranz sau cina, mamaliga cu cascaval Sofia de la Delaco este absolut delicioasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Mamaliga in straturi

Ingrediente

  • - cascaval Sofia de la Delaco
  • - malai
  • - 2 linguri de ulei
  • - 100g sunca sau slaninuta

Mod de preparare

Perfecta pentru pranz sau cina, mamaliga cu cascaval Sofia de la Delaco este absolut delicioasa.

Intai pregateste mamaliga punand un litru de apa cu putina sare la fiert. Toarna in mijlocul oalei malaiul, pana cand varful acestuia depaseste cu circa un centimentru nivelul apei. Apoi, amesteca bine, sa se omogenizeze.

Acopera oala cu un capac si las-o pe foc sa fiarba. Amesteca din cand in cand, pentru a nu se forma cocoloase si pentru ca mamaliguta sa nu se prinda de fundul oalei.

Taie sunca sau slaninuta in cubulete mici si prajeste-le in ulei pana cand se mai topeste grasimea, cubuletele scad si se rumenesc.
Da pe razatoare cascavalul Sofia si lasa-l la indemana, pana cand mamaliguta si jumarile sunt gata.
Cand mamaliguta s-a fiert iar jumarile sunt rumenite, poti incepe sa formezi straturile vasul yena. Intinde bine in vas o treime din cantitatea de mamaliga, si niveleaza. Presara o treime din cantitatea de cascaval Sofia ras si cateva jumari. Apoi adauga al doilea strat de mamaliga, din nou un strat de cascaval si jumari si, la final, al treilea strat de mamaliga. Deasupra presarati cascavalul Delaco ramas si cateva jumari pentru aspect.

Totul se da la cuptor pentru cateva minute, timp in care cascavalul se va topi.

Sursa: http://www.delaco.ro/mamaliga-in-straturi


Se lasa mamaliga in straturi sa se odihneasca, dupa care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia