Retete dietetice Reteta trebuie incercata, pentru a ne aminti de copilarie.
Se framanta oul cu faina si un praf de sare, pana ce obtinem un aluat vartos pe care il intindem cu sucitorul, intr-o foaie subtire de aluat din care taiem taiteii. Se pun taiteii la fiert, in apa clococotita cu sare, cca. 5 minute, dupa care se scurg si se clatesc cu apa rece. Se lasa in strecuratoare sa se scurga bine. Intr-o tigaie, incingem un pic untul, apoi adaugam coaja de portocala taiata fasii foarte subtiri, le lasam cam un minut, amestecand continuu apoi le scoatem si le pastram pentru decor. In untul incins, adaugam taiteii scursi bine si ii amestecam continuu usor cam 3 minute in untul incins, dupa care adaugam si portocala taiata cubulete mici. Mai amestecam 1-2 minute si oprim focul. Adaugam in taitei si miezul de nuca maruntit, amestecat cu zaharul si scortisoara si amestecam usor. Se servesc calzi sau reci, sunt la fel de deliciosi!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii