• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea sa
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati oul, asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min
• dupa 20 de min il scoateti si presarati putina faina pe deasupra pentru a evita lipirea
• introduceti bucata de aluat in masina de paste Marcato Atlas Color, pentru a o intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste, mai presaram putina faina pe foaie si scadem un nivel de grosime
• dupa ce ati intins foaia, o treceti in partea cealalta a masinii de intins paste si o taiati cu forma de tagliolini
• taiati-le si lasati-le intinse la uscat pe dispozitivul de uscat paste Marcato Tacapasta
• puneti apa la fiert cu sare. Cand apa a inceput sa dea in clocot, adaugati langoustinele si puneti capacul
• lasati capacul pentru cateva minute (pana ce langoustinele devin rosii)
• scoateti-le, dati coada langoustinelor pe spate si rupeti-o
• cu varful degetului impingeti carnea de la coada in sus, pentru a o scoate din cochilie
• curatati burta si spatele, pentru ca s-ar putea sa mai aiba urme de murdarie
• sotati carnea in unt, cu usturoi si cimbru si stingeti cu vinul alb
• adaugati pesto-ul si smantana de gatit
• asezonati cu sare si piper dupa gust
• puneti o oala cu apa si sare pe foc
• cand a dat in clocot, adaugati pastele proaspete pentru 1 minut
• odata fierte, scurgeti-le de apa si adaugati-le in tigaie cu langoustinele
• amestecati de cateva ori si serviti.
Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii