Tagliatelle cu ciuperci in cosulete de parmigiano

1. Tagliatelle Am amestecat in Kenwood (cirligul de aluat) 400 de grame de faina 00, 4 oua si o lingura de ulei, pina ce s-a creat o minge de aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tagliatelle cu ciuperci in cosulete de parmigiano

Ingrediente

  • Tagliatelle
  • ciuperci
  • parmezan
  • usturoi
  • vin alb
  • patrunjel
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

1. Tagliatelle

Am amestecat in Kenwood (cirligul de aluat) 400 de grame de faina 00, 4 oua si o lingura de ulei, pina ce s-a creat o minge de aluat curata.

Am lasat sa se odihneasca aluatul o jumatate de ora pe o farfurie acoperita cu un castron in cap.

Am taiat bucati din aluat, le-am trecut bine prin faina si apoi le-am trecut prin masina de paste incepind de la treapta cea mai larga care la mine e 7 pina la a treia.

Am taiat apoi foile prin chestia care face tagliatellele si le-am pus la odihnit pe plasa acoperita cu un prosop de in curat.

2. Cosulete

Am facut cosuletele varsind parmigiano ras intr-o tigaie antiaderenta incinsa pusa mereu pe foc mic, dupa putin timp el se topea, il nivelam bine cu o lingura ca sa fie topit uniform.

Apoi cu manusile de plastic pe miini am luat foaia astfel creata si am pus-o peste castronel. Am lasat apoi sa se raceasca cosuletele, le-am scos de pe castronele si le-am lasat si pe ele sa astepte.

3. Sos de ciuperci

Apoi am facut sosul de ciuperci, era un amestec mixt de ciuperci congelate.

In tigaie am pus un pic de ulei in care am prajit un catel de usturoi pe care apoi l-am aruncat si am varsat deasupra ciupercile, au lasat o multime de apa pe care am aruncat-o luind-o incet cu o lingura, am pus un pic de vin alb sec si am lasat sa se evapore si cind erau gata am adaugat patrunjelul tocat.

Intre timp tagliatellele fierbeau in abundenta apa sarata si o lingura de ulei si cind au fost gata le-am aruncat peste ciuperci in tigaie si am amestecat bine.

Apoi le-am asezat frumusel in cosulete si le-am servit, se maninca totul si e foarte bun.
Pofta buna!

Reteta Tagliatelle cu ciuperci in cosulete de parmigiano a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

Taietei cu ciuperci si rosii,

Pasta primavera condimentate,

Spaghete cu muschiulet si ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Briose turta dulce
Bucataras.RO

Briose turta dulce

O minunatie!!!

Briose turta dulce
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide