Spaghete negre cu cerneala de sepie cu creveti in sos de cocos

O reteta delicioasa de spaghete negre cu cerneala de sepie...a la Sicilia!!!

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Spaghete negre cu cerneala de sepie cu creveti in sos de cocos

Ingrediente

  • 400 g spaghetti negre cu cerneala de sepie
  • 2 linguri de ulei de Cocos
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 lingurita de paprika
  • 450 g creveti decorticati
  • 1canita suc de lamaie
  • 2 lingurite de ghimbir tocat
  • 100 ml lapte de cocos
  • coaja de lamaie
  • sare
  • piper
  • rosii cherry pentru decor
  • patrunjel verde
  • germeni de ceapa rosie pentru decor

Mod de preparare

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se spala crevetii, se scurg si se sterg cu prosoape de hartie. Se combina intr-un castron mare crevetii cu sare, suc de lamaie si usturoi tocat. Se amesteca bine si se lasa la marinat minim 30 de minute.

Intre timp, incingem 2 linguri de ulei de cocos intr-o tigaie si gatim ghimbirul, usturoiul si paprika pana cand acestea devin moi, dar nu colorate prea tare.

Apoi adaugam laptele de cocos si coaja de lamaie, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana ce compozitia se reduce la o treime.

Se scot crevetii din marinada, se scurg si se adauga in tigaie; se gatesc, amestecand circa 3 minute sau pana se fac rozalii la culoare.

Scurgem spaghetele de apa, le asezam pe o farfurie intinsa, iar in mijloc asezam crevetii cu sos de cocos.

Decoram cu germeni de ceapa rosie,rosii cherry si patrunjel verde tocat si adaugam o lingura de ulei de cocos pentru a oferi un aspect lucios preparatului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Bucataras.RO

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde

Fetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce