Spaghetele cu ton si rosii sunt foarte simplu si rapid de preparat, perfecte atat pentru cina cat si pentru un pranz delicios.
Spaghetele se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu fierb spaghetele pentru 2 portii in 1 litru de apa cu o lingurita rasa de sare. Adaug spaghetele cand apa clocoteste si le fierb cat consider ca e nevoie. Cu o furculita scot cate un fir si il rontai sa vad daca e facut bine.
Nu va feriti sa puneti sare in apa pentru fiert spaghetele. Chiar daca vi se pare mult o lingurita de sare la un litru de apa, sa stiti ca pastele isi vor trage sare exact cat au nevoie. Daca nu puneti sare la fiert, pastele nu vor avea gust.
Sa trecem mai departe. Cat timp fierb spaghetele, puneti 3 linguri de ulei de masline intr-o cratita de marime medie (in functie de cate portii gatiti – se vor pune pastele in ea mai tarziu).
Tocati foarte marunt usturoiul si ardeiul iute si apoi le adaugati peste uleiul de masline. Se amesteca des. Cand usturoiul incepe sa se inchida la culoare, adaugati rosiile cherry taiate in sferturi si o lingurita de busuioc. Amestecati in continuare aproximativ 1-2 minute, apoi adaugati tonul scurs de ulei in prealabil (daca tonul e bucati mari, trebuie maruntit un pic), zeama de la un sfert de lamaie si maslinele. Se mai amesteca 1-2 minute, timp in care se potriveste de sare si piper dupa gust, apoi se ia de pe foc.
Cand spaghetele au fiert, se scurg de apa si se adauga peste sos. Se amesteca bine si se potriveste de sare si piper, daca mai este cazul.
Optional, se poate rade o cascaval sau parmezan peste paste, direct in farfurie. Eu nu am pus, am vrut sa fie o mancare mai usoara, dar, daca vreti sa puneti, va avea un plus de gust.
Spaghetele se orneaza cu frunze de patrunjel verde.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Spaghetele cu ton si rosii se servesc calde cu decor din frunze de patrunjel verde.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii