Le-am numit carbonara romaneasca pentru ca se aseamana cu spaghetele carbonara italiene. :) Spre deosebire de reteta italiana am folosit bacon si nu pancetta care este o sunca cruda uscata neafumata.
Spaghetele se pun la fiert in apa care clocoteste, pentru 9 minute.
In acest timp, baconul se taie bucatele si se rumeneste putin in ulei de masline.
Cand sunt gata spaghetele, se strecoara si se adauga peste baconul prajit. Se opreste focul.
Ouale se bat cu furculita si se amesteca cu smantana. iar aceasta compozitie se pune apoi peste spaghetele cu bacon. Nu este nevoie sa mai stea pe foc pentru ca exista riscul ca ouale sa se faca omleta. Temperatura la care sunt spaghetele e suficienta pentru a le transforma impreuna cu smantana intr-un sos cremos.
Se adauga apoi parmezan, sare, piper dupa preferinte si se servesc imediat, calde, cu busuioc si parmesan ras deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii