Pentru retete dietetice! Un preparat usor si gustos!
In apa clocotita cu sare, se baga pastele intregi sa fiarba, cca. 5 minute, nu foarte tare, sa se farame, apoi se scurg, se clatesc sub jet de apa rece. Dovlecelul spalat si sters cu un prosopel, se taie pe lung, in felii foarte subtiri, se sareaza dupa gust si se pipereaza, apoi se frig pe gratarul uns cu un strop de ulei de masline. Dupa ce am fript dovlecelul pe ambele fete, se scot feliile cu grija pe o farfurie. In putin ulei de masline, se caleste iute, rosia data prin razatoarea mica, se adauga si sucul de rosii, usturoiul zdrobit, sare, se presara busuioc si maghiran. Acest sos se amesteca cu spaghetele reci. Se fac sculurile astfel; se ruleaza o lingura cu paste frumos, apoi le asezi cu grija pe feliile de dovlecel si rulezi usor. Se asaza frumos pe platou, se decoreaza cu frunzulite verzi de busuioc si se servesc cu cascaval ras sau parmezan. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaFetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verdeReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii