Inspirata din bucataria italiana, reteta de Scoici gigant umplute a facut deliciul intregii familii, dorind sa ne bucuram de timpul petrecut impreuna fiind vacanta, am optat pentru un preparat gustos si usor de preparat.
Pentru inceput am pregătit aluatul pentru scoici. Din 200 g făină, 2 ouă, un strop de ulei de măsline și sare, am frământat un aluat elastic; cu ajutorul unui pahar, am tăiat cercuri de aluat pe care le-am presat ușor pe scoici uriase ce le aveam în casă, scoici ce le-am spălat, le-am degresat și le-am uscat înainte. Astfel aluatul a preluat forma scoicilor. Le-am lăsat la uscat o jumătate de zi în loc uscat, ferit de soare. Le-am fiert în apă cu sare până s-au înmuiat, dar au rămas ferme. Le-am strecurat, le-am clătit și le-am pus deoparte. Am pregătit umplutura din 200 g brânză feta și spanac opărit și tocat. Am pus și puțin piper măcinat. Am umplut scoicile cu umplutură, am gratinat legumele în ulei de măsline, zucchini, ardei capia, roșii cherry, morcovi. Le-am adăugat peste scoicile umplute. Pentru un plus de gust, am adaugat si ceapă verde taiată mărunt. Am desăvârșit tabloul meu culinar cu nuci sfărâmate și presărate deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii