Ravioli cu urzici

Am oparit urzicile 3 minute, le-am tocat si le-am calit intro lingura de ulei cu putina sare. Le-am amestecat cu branza dulce de vaca, piper negru si

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Ravioli cu urzici

Ingrediente

  • urzici (sau spanac)
  • branza dulce
  • branza marinata in ulei
  • 1 ou
  • ulei
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • mirodenii
  • smantana dulce
  • lapte
  • faina
  • aluat paste

Mod de preparare

Am oparit urzicile 3 minute, le-am tocat si le-am calit intro lingura de ulei cu putina sare.

Le-am amestecat cu branza dulce de vaca, piper negru si cateva cubulete de branza marinata in ulei cu mult usturoi si alte ierburi si mirodenii.

Am adaugat un ou, am amestecat bine si am lasat sa stea pana am facut aluatul de paste.

Am facut fasii subtiri de aluat si am pus gramajoare de umplutura

Am pus o alta fasie de aluat pe deasupra si am decupat patratele la care leam presat bine marginile.

Am pus pe foc apa in care am oparit urzicile si in timpul ala am tocat putin usturoi care l-am pus in o lg de ulei incins.

Am stins cu smantana dulce.

Am turnat printr-o strecuratoare o lingura de faina amestecata cu lapte.

Am lasat sa fiarba putin.

Intre timp apa din oala fierbea si am pus ravioli la fiert. La sos am mai adaugat putin lapte ca sa nu fie nici f gros nici f subtire, sare si piper negru.

Cand au fost fierte ravioli le-am scos cu o paleta si le-am pus in sos

i-am mai dat un clocot sosului cu ravioli in el.


Se poate presara putina branza proaspat rasa si se stropeste cu putin uei de masline. Reteta Ravioli cu urzici a fost propusa de Misha. pe forum culinar.ro

Alte retete de paste gasiti aici:

Lasagna cu spanac,

Pasta cu gorgonzola si spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
1
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri
Bucataras.RO

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

Această prăjitură este după o rețetă clasică și delicioasă, perfectă pentru cei care iubesc combinația dintre...

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide