• spalati, curatati, taiati morcovii si puneti-i la fiert• odata fierti, lasati-i la scurs si implicit la racit, apoi
• spalati, curatati, taiati morcovii si puneti-i la fiert
• odata fierti, lasati-i la scurs si implicit la racit, apoi mixati-i la blender
• mixati la blender somonul afumat impreuna cu crema de branza, piperul alb si mararul taiat in prealabil marunt
• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea oului
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati ouale asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini si implicit morcovul ras, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini – in eventualitatea in care aluatul este foarte lipicios, adaugati extra faina pana cand se desprinde frumos de pe degete
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min
• puneti faina pe masina de paste Atlas Cromo - Multipast 150 si intindeti aluatul corespunzator pana la treapta 7 (adaugand faina daca simtiti ca se poate lipi de rolele de aluminiu anodizat si mutand cate o treapta de grosime la fiecare intindere)
• taiati marginile aluatului (capetele/extremitatile) pentru ca toata latimea aluatului sa fie egala si ungeti ambele parti cu faina
• asezati atasamentul de ravioli si presarati faina pe deasupra – impaturiti aluatul in jumatate si introduceti partea cu bucla in atasamentul de ravioli – miscati putin de maner pana se prinde capatul acesteia – desfaceti foaia si umpleti putin cate putin cu compozitia din mousse de somon
• tineti capatul din dreapta ridicat si miscati usor de manivela, in timp ce umpleti cu compozitie si o nivelati
• desfaceti ravioli formati si lasati-i la uscat timp de 2 ore, pe o hartie de copt cu putina faina de malai pe deasupra, pentru a absorbi din umezeala
• taiati usturoiul si rosiile marunt si introduceti-le in mojar cu ghimbirul ras, sarea, piperul, busuiocul, semintele de chili, uleiul de masline si zeama de lamaie
• zdrobiti-le bine in mojar
• fierbeti ravioli in apa fiarta (dar nu clocotita) la foc domol, timp 4 min, pentru a avea grija sa nu se zdrobeasca
• Puneti sos peste acestia si adaugati si parmezanul ras.
Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii