Ravioli cu morcov, umpluti cu mousse de somon si marar

• spalati, curatati, taiati morcovii si puneti-i la fiert• odata fierti, lasati-i la scurs si implicit la racit, apoi

Portii
2
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Ravioli cu morcov, umpluti cu mousse de somon si marar

Ingrediente

  • faina - 400 g (plus extra 80100 g daca aluatul este lipicios)
  • morcovi - 2 buc (medii spre mari)
  • oua - 2 buc + 1 galbenus
  • sare - 1/2 lingurita
  • ulei de masline - 2 linguri
  • file de somon afumat - 100 g
  • crema de branza cu verdeturi - 300 g
  • marar - 1/2 legatura
  • piper alb - 1 varf de cutit
  • parmezan ras - 1 lingura
  • malai - 1 lingura si 1/2
  • Pentru Pesto:
  • usturoi - 2 catei
  • busuioc - 3 frunze
  • sare - 1 varf de cutit
  • rosii cherry sau rosii kumato (78 rosii)
  • ghimbir ras - 1 varf de cutit
  • seminte de chilli - 2 - 3 bucati
  • ulei de masline aromat - 1 lingura
  • zeama de lamaie - 1 lingurita

Mod de preparare

• spalati, curatati, taiati morcovii si puneti-i la fiert
• odata fierti, lasati-i la scurs si implicit la racit, apoi mixati-i la blender
• mixati la blender somonul afumat impreuna cu crema de branza, piperul alb si mararul taiat in prealabil marunt
• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea oului
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati ouale asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini si implicit morcovul ras, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini – in eventualitatea in care aluatul este foarte lipicios, adaugati extra faina pana cand se desprinde frumos de pe degete
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min
• puneti faina pe masina de paste Atlas Cromo - Multipast 150 si intindeti aluatul corespunzator pana la treapta 7 (adaugand faina daca simtiti ca se poate lipi de rolele de aluminiu anodizat si mutand cate o treapta de grosime la fiecare intindere)
• taiati marginile aluatului (capetele/extremitatile) pentru ca toata latimea aluatului sa fie egala si ungeti ambele parti cu faina 
• asezati atasamentul de ravioli si presarati faina pe deasupra – impaturiti aluatul in jumatate si introduceti partea cu bucla in atasamentul de ravioli – miscati putin de maner pana se prinde capatul acesteia – desfaceti foaia si umpleti putin cate putin cu compozitia din mousse de somon
• tineti capatul din dreapta ridicat si miscati usor de manivela, in timp ce umpleti cu compozitie si o nivelati
• desfaceti ravioli formati si lasati-i la uscat timp de 2 ore, pe o hartie de copt cu putina faina de malai pe deasupra, pentru a absorbi din umezeala
• taiati usturoiul si rosiile marunt si introduceti-le in mojar cu ghimbirul ras, sarea, piperul, busuiocul, semintele de chili, uleiul de masline si zeama de lamaie
• zdrobiti-le bine in mojar
• fierbeti ravioli in apa fiarta (dar nu clocotita) la foc domol, timp 4 min, pentru a avea grija sa nu se zdrobeasca
• Puneti sos peste acestia si adaugati si parmezanul ras.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia