Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o pentru cateva minute la ca
Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o pentru cateva minute la cald. Puneti apa intr-un bol si adaugati 250 gr faina, apoi puneti drojdia de bere si amestecati bine, cateva minute. Adaugati sarea si continuati framantarea pana ce aluatul este bine omogenizat. Puneti apoi faina ramasa, presarand-o putin cate putin, pana cand aluatul este suficient de tare. Puneti uleiul si continuati sa framantati pana ce acesta este complet incorporat. Modelati aluatul dandu-i o forma sferica si puneti-l intr-un loc la cald pana incepe sa creasca, dupa care intindeti din acesta doua foi subtiri de 3-4 mm grosime. Puneti pe acestea in mod egal si uniform in ordine, sosul de rosii, mozzarela data pe razatoarea mare, ciupercile, tonul, maslinele, uleiul de masline si oregano. Coaceti pizza in cuptorul incins, la foc mare, pana cand se rumeneste bine pe deasupra.
Se serveste cala cu sos picant sau frunze verzi de busuioc.
Alte retete:
Placinta cu dovleac Ardei umpluti Mancare de mazare
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii