Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o pentru cateva minute la ca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 5 gr drojdie de bere proaspata sau
  • 10 gr drojdie uscata
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • Pentru topping:
  • 200 ml suc de rosii
  • 200 gr ciuperci
  • 100 gr masline fara samburi
  • 1 conserva ton
  • 200 gr mozzarela
  • 1 lingurita oregano
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o pentru cateva minute la cald. Puneti apa intr-un bol si adaugati 250 gr faina, apoi puneti drojdia de bere si amestecati bine, cateva minute. Adaugati sarea si continuati framantarea pana ce aluatul este bine omogenizat. Puneti apoi faina ramasa, presarand-o putin cate putin, pana cand aluatul este suficient de tare. Puneti uleiul si continuati sa framantati pana ce acesta este complet incorporat. Modelati aluatul dandu-i o forma sferica si puneti-l intr-un loc la cald pana incepe sa creasca, dupa care intindeti din acesta doua foi subtiri de 3-4 mm grosime. Puneti pe acestea in mod egal si uniform in ordine, sosul de rosii, mozzarela data pe razatoarea mare, ciupercile, tonul, maslinele, uleiul de masline si oregano. Coaceti pizza in cuptorul incins, la foc mare, pana cand se rumeneste bine pe deasupra.


Se serveste cala cu sos picant sau frunze verzi de busuioc.

Alte retete:

Placinta cu dovleac Ardei umpluti Mancare de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce