Pizza cu spanac si salata de capsune

Pizza cu spanac si salata de capsune este o reteta inedita, dar delicioasa. Pentru aceasta reteta de pizza ve trebuie cam un sfert de kg de spanac.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Pizza cu spanac si salata de capsune

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 1 kg de faina
  • 600 ml de apa
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare de mare
  • Pesto
  • 200 gr de spanac proaspete
  • o mana de busuioc proaspat sau congelat
  • o mana de nuci
  • 1/2 cup ulei de masline extra virgin
  • Pizza
  • frunze de spanac
  • pesto
  • branza feta sfaramitata
  • Salata
  • frunze de spanac proaspete
  • capsune
  • o lingura de otet balsamic
  • o lingura de ulei de masline extra virgin
  • cateva nuci

Mod de preparare

Pizza cu spanac si salata de capsune este o reteta inedita, dar delicioasa. De fapt sunt doua feluri de mancare distincte, dar carre servite impreuna dau un ansambul exceptional.


Mai intai se face un aluat  amestecand toate ingredientele mentionate. Eu le pun pe toate la robot, apoi pun aluatul intr-un bol, il acopar si il las sa creasca.

Cand s-a dublat in volum, il apas in jos si il bag la frigider, unde tine si 2 saptamani si mereu imi rup o bucatica de care am nevoie pe moment. Se poate lasa sa mai creasca, dar pentru o pizza nu mai e nevoie.
Pesto-ul se face amestecand toate ingredeintele cu robotul pana obtinem o pasta. Oparim apoi frunzele de spanac si le lasam sa se scurga. Aluatul de pizza intins se unge cu pesto si se pun peste frunzele de spanac si bucatelele de feta. Se da la cuptor circa 15 minute.
In acest timp se prepara salata: se aseaza frunzele de spanac pe farfurie, se taie capsunele rondele si se pun peste spanac. Se adauga otetul balsamic si uleiul de masline. Se presara nucile.


Se servesc toate impreuna.
Pentru aceasta reteta mi-ar fi fost util un set de pizza pentru cuptor de la Kitchen shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata
Bucataras.RO

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala