Pizza cu masline, salam banatean si fasole rosie

Pizza cu masline kalamata, verzi si negre, salam banatean, fasole rosie si cascaval.

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Pizza cu masline, salam banatean si fasole rosie

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 500 ml apa calduta
  • faina cat cuprinde
  • o jumatate de lingurita oregano
  • pentru decorat:
  • salam banatean
  • masline negre
  • verzi si kalamata
  • cascaval
  • fasole rosie
  • 1 ardei gras

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul si putina faina amestecand pana se obtine o pasta, apoi se adauga treptat uleiul de masline, sare, oregano, restul de apa si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se obtine un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a fi intins. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit o jumatate de ora.

 Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina. Se transfera in tava, se decupeaza si se da deoparte aluatul in plus. Eu intind aluatul in strat potrivit de gros, astfel iese mai pufoasa. Aluatul care ramane il dau la frigider si pregatesc a doua zi altceva.

Se unge cu suc de rosii sau ketchup, apoi se garniseste cu salam banatean, masline variate, fasole rosie, ardei gras si cascaval ras.

Se da la cuptor la foc mediu pentru aprox 35 de minute sau pana se rumeneste.

Timp total: aprox 1h 15min.

Portii: o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/pizza-cu-masline-salam-banatean-si.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Desert tort cu cirese si ciocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu cirese si ciocolata

Desert tort cu cirese si ciocolata
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce