Pizza cu ciuperci si cascaval

Pizza cu ciuperci si cascaval este delicioasa si se pregateste foarte rapid. Pentru aceasta reteta ve trebuie ciuperci proaspete si sos de rosii de foarte buna calitate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pizza cu ciuperci si cascaval

Ingrediente

  • Aluat
  • 350 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 1 cub de 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare ( mai cu varf)
  • 600 gr. faina normala
  • Umplutura:
  • ciuperci
  • cascaval
  • cas afumat
  • sunca
  • masline
  • bulion sau zarzavat (eu am facut unele cu bulion si altele cu zarzavat)

Mod de preparare

Pizza cu ciuperci si cascaval este delicioasa si se pregateste foarte rapid. Mai intai faceti blatul. Intr-un castron se pune tot laptele, apa si drojdia maruntita. Laptele si apa sa fie caldute.
Laptele cu apa si drojdie se amesteca si se lasa 15-20 de min, nu o sa creasca, nu intrati in panica. Dupa alea 15-20 de min se adauga amestecul de drojdie peste faina, presaram sarea si incepem sa amestecam cu lingura de lemn.
Dupa aceea incepem framantarea (se poate face la robot). Mai adaugati cam 50-100 gr faina in plus in timpul framantarii, ideea e sa iasa un aluat moale si elastic, sa nu se lipeasca de maini.

Cat a stat aluatul la crescut am pregatit ingredientele taindu-le pe fiecare. Ciupercile dupa ce le-am taiat le-am prajit intr-o tava de teflon fara adaos de ulei. Am intins aluatul, l-am pus in tava, am uns cu bulion (si zarzavat calit altele), am pus ciupercile, sunca, casul, cascavalul, maslinele si am dat la cuptor la foc potrivit.


Pizza cu ciuperci si cascaval se serveste calda cu sos de rosii, dar sunt foarte bune si reci
Vreo 2-3 tavi de la Kitchenshop mi-ar fi mult mai folositoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia