Amesteca 50 g de faina, 40 ml de apa calduta, 5 g de drojdie si putin acid ascorbic, dupa care acopera maiaua si tine-o la caldura. Cand a crescut, fr
Amesteca 50 g de faina, 40 ml de apa calduta, 5 g de drojdie si putin acid ascorbic, dupa care acopera maiaua si tine-o la caldura. Cand a crescut, freaca spuma un galbenus cu 50 ml de apa calduta si cu o lingurita de sare. Adauga 100 g de faina si maiaua crescuta, dupa care framanta bine. In timp ce framanti, adauga treptat 10 ml de ulei. Acopera aluatul si lasa-l la dospit timp de o ora. Poti framanta aluatul de pizza si cu ajutorul unui robot de bucatarie. Framanta aluatul dospit si intinde-l pe o planseta bine presarata cu faina, dupa care acopera-l si lasa-l din nou la dospit. Aseaza aluatul in tava unsa cu ulei, fa cateva gauri cu furculita sa nu se umfle si tine-l la cuptor timp de 10 minute la foc mediu. Scoate-l si aseaza o portie de salata suedeza de ciuperci peste blat, in asa fel incat marginile sa ramana libere. Presara 100 g de cascaval ras si tine-o la cuptor inca 15 minute, pana se topeste cascavalul.
Daca nu preferi gustul putin sec al salatei suedeze de ciuperci, poti face in urmatorul fel: prajeste 200 g de ciuperci taiate felii subtiri in 3 ml de ulei si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. (Daca ciupercile sunt prea uscate poti adauga 5 ml de apa.) In cazul acesta asezi ciupercile pe blatul uns cu ketchup. O alta varianta ar fi sa adaugi la ciupercile prajite o jumatate de ceapa rosie tocata marunt si 2-3 fire de patrunjel tocat. Poti adauga si 50 g de rosii taiate cubulete si o lingura de smantana.
Alte retete mancaruri recomandate
Spaghete ciuperci
Tocanita de pui
Ciulama de ciuperci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPana acum bagam muraturii clasici, taranesti, dar de anul trecut am descoperit aceasta reteta foarte buna. Daca muraturii...
Salata taraneasca de legume pentru iarna
Comentarii