Pizza calzone este o reteta traditionala din Italia. Pentru reteta ai nevoie de ingredientele: faina, piept de pui, drojdie.
Pizza calzone se numara printre retetele de pizza excelente pentru o petrecere intre prieteni. Facem un aluat din faina, sare, ou, drojdie, ulei si lapte dupa care il lasam la crescut jumatate de ora. Separat in alt vas se pregateste umplutura pentru pizza: taiem cubulete branza, pieptul de pui, ardeiul, ceapa, maslinele, ciupercile. In functie de gust se presara sare, piper, ulei si marar uscat. Amestecm usor si bine. Nu uitam de aluat si purcedem la combinarea aluatului cu compozitia. Impartim aluatul in bilute. Dupa ce intindem "aluaturile" le umplem apoi le rulam si presam marginile astfel incat in timpul coacerii, compozitia sa nu iasa din aluat. Se unge cu ou si se presara susan sau branza rasa. Se coc la 180 grade timp de 35-40 minute
Alte retete culinare recomandate:
Blat pentru pizza
Pizza cu branza
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci Babani
Comentarii