Penne ziti cu sos de unt si broccoli

Penne ziti cu sos de unt si broccoli sunt un fel de mancare delicios, satios si sanatos, indicat tuturor si mari si mici.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Penne ziti cu sos de unt si broccoli

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 550 de grame de broccoli (doar floarea
  • nu si tulpina)
  • 50 de grame de unt din lapte de vaca
  • circa 50 de grame de cascaval din lapte de vaca
  • putina sare
  • 500 de grame de penne ziti.

Mod de preparare

Mod de preparare
Se pune apa la fiert intr-un vas, se adauga si putina sare. Abia cand apa clocoteste se adauga pastele. Acestea se vor lasa la fiert cam 7 minute, se vor fierbe astfel al dente, adica vor ramane usor crocante si vor fi ideale pentru aceia care sunt la dieta si nu isi doresc paste cu indicele glicemic mare.

Dupa ce s-au fiert pastele se iau de pe foc, se scurg de apa si se dau deoparte. Intr-o tigaie se adauga 50 de grame de unt, se lasa sa se topeasca la foc mediu, se adauga cascavalul.

Se amesteca ca sa se faca un sos, dupa care se adauga buchetelele de broccoli (broccoli se spala cu apa rece, se taie tulpina mare, dupa care, sub buchetele se cresteaza cu cutitul, separand astfel buchetel cu buchetel). Se trage la tigaie broccoli in sosul de unt si cascaval. Se adauga broccoli si sosul ramas peste penne si se pot servi.

Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Idei delicioase.


Pennele ziti cu sos de unt si broccoli se servesc calde, cu cascaval sau parmezan ras pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia