Pene tricolore cu sos picant de rosii si leurda

Pene tricolore cu sos picant de rosii si leurda sunt acel gen de paste care nu necestia timp indelungat de preparare, dar care sunt delicioase si pot reprezenta un pranz consistent sau o cina satioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pene tricolore cu sos picant de rosii si leurda

Ingrediente

  •  
  • - 250-300 gr pene tricolore
  • - 1 kg rosii
  • - 2 catei de usturoi
  • - 1 lingurita zahar brun
  • - sare
  • - fulgi de chili (optional)
  • - leurda dupa gust (eu am pus aprox 30 frunze)
  • - parmezan

Mod de preparare

Decojim rosiile (le punem in apa clocotita 3-4 minute, dupa care repede cu ele in apa rece cu gheata si astfel se vor decoji foarte usor) si le taiem cubulete mici. Curatam si pisam usturoiul. Incingem putin ulei de masline si adaugam usturoiul, lasam cateva minute (max 2) la calit dupa care adaugam rosiile si lasam sa fiarba la foc mediu pana se evapora lichidul si incepe sa se ingroase sosul, acest procedeu la mine a durat in jur de 40-45 minute. Condimentam cu sare, zahar si fulgi de chili. Spalam bine leurda, o lasam la scurs si o taiem fasiute subtiri. Inainte cu 15 minute sa fie gata sosul adaugam si leurda taiata.
Penele le fierbem urmand instructiunile de pe ambalaj.

Pofta Buna!


Servim penele cu sosul pregatit si feliute subtiri de parmezan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia