Pastitio, mancare greceasca

Se incinge uleiul si se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga carnea tocata si se tine pe foc, pana se evapora toata zeama lasata de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pastitio, mancare greceasca

Ingrediente

  • 250 gr macaroane (lungi
  • groase si cu o gaura pe mijloc)
  • 800 gr rosii decojite (in functie de gramaj
  • o conserva sau 2)
  • 2 cepe
  • un catele de usturoi
  • 6 linguri ulei de masline
  • 500 gr carne tocata (slaba; eu folosesc amestec vita+porc)
  • 2 linguri bulion
  • 6 linguri pesmet fin
  • 1 ou
  • o cana cascaval ras
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • neaparat scortisoara - 1/2 lingurita (daca nu sunteti invatati cu gustul ei in mancare
  • puneti doar putina)
  • 1/2 litru beschamel (cu unt
  • cu ulei
  • la plic
  • fiecare are reteta sa)
  • putin unt pt uns tava

Mod de preparare

Se incinge uleiul si se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt.

Se adauga carnea tocata si se tine pe foc, pana se evapora toata zeama lasata de carne. Se adauga si rosiile cu bulionul si se lasa si acestea pana se evapora tot lichidul.

Dupa care se adauga sare, piper, scortisoara si boia.

Se ia sosul de pe foc, se prepara sosul beschamel, si se pun pastele la fiert.

In sosul usor racit, se adauga 3 linguri de pesmet si oul batut.

Se unge o tava cu putin unt, se presara pesmetul ramas si se aseaza jumatate din cantitatea de macaroane fierte si trecute prin jet de apa rece.

Deasupra macaroanelor se pune carnea si se niveleaza frumos.

Deasupra carnii se pune jumatate din beschamel, jumatate din cascaval. Dupa care, ultima tura: restul de macaroane, restul de beschamel, restul de cascaval.


Pofta buna!

Reteta Pastitio, mancare greceasca a fost propusa de korres pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne tocata gasiti aici:

Rulada cu carne tocata si legume,

Tarta cu carne tocata si ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Gogosi glazurate
Bucataras.RO

Gogosi glazurate

Gogosi glazurate
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide