Pastitio este o mancare foarte populara in Grecia. O fac cu drag ori de cate ori am mai mult timp . Pofta buna!!
Punem o oala cu apa la fiert
Cand clocoteste se pun macaroanele si se fierb al dente. La fiert se pune intodeauna si sare ca macaroanele sa-si ia sarea potrivita.
Intre timp intr-o craticioara punem ulei de masline si sotam foarte putin ceapa usturoiul si carnea tocata pana capata o culoare grena inchis. Punem pasta de rosii si apa pana acoperim carnea si o lasam sa fiarba la foc incet amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Adaugam toate mirodeniile.
Dupa ce apa scade si se formeaza sosul trebuie sa fie gata. Eventual gustati carnea si daca considerati ca nu a fiert mai puneti apa si mai fierbieti.
Macaroanele fierte se scurg de apa, se amesteca cu putin ulei sa nu se lipeasca si se pastreaza intr-un bol.
Se prepara besamelul. Besamelul dupa parerea mea este cel mai gustos. Se amesteca 1 L de lapte rece cu 2 pliculete de besamel pana devine cremos ca si cum ar fi aluatul de chec.
Se unge tava de cuptor cu ulei, se adauga un strat de macaroane , cat sa acopere tava, carnea tocata si restul de macaroane deasupra. Se acopera cu besamelul si cascaval ras . Se da la cuptor pana cand besamelul capata o culoare frumoasa rosiatica .
Pofta buna!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii