Pasticcio

Pasticcio este un minunat fel de mancare toscan, ce se aseamana foarte mult cu lasagna. Ceapa si ardeiul se calesc in ulei de masline. Se adauga ustu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pasticcio

Ingrediente

  • 250 g Fusili
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 linguri frisca lichida
  • 40 g parmezan ras
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa desfacuta in inele
  • 1 ardei rosu taiat marunt
  • 2 catei usturoi taiati marunt
  • 600 g carne macinata de vitel
  • 400 g rosii din doza taiate marunt
  • 125 ml vin alb sec
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 60 g sardine din doza stoarse si taiate marunt
  • sare
  • piper
  • 300 g iaurt
  • 3 oua
  • putina nucsoara

Mod de preparare

Pasticcio este un minunat fel de mancare toscan, ce se aseamana foarte mult cu lasagna. Ceapa si ardeiul se calesc in ulei de masline. Se adauga usturoiul si carnea tocata apoi rosiile si vinul. Se lasa sa fiarba 20 de minute la foc incet apoi se adauga patrunjelul si sardinele dupa care se pune sare si piper. Pastele se fierb 10 minute cu ulei in apa cu sare dupa care se storc de apa si se amesteca cu frisca lichida. Ouale se amesteca cu nucsoara si iaurt. Se unge o tava de gratinat cu ulei de masline si se pune jumatate din paste apoi carnea macinata si cealalta jumatate de paste. La sfarsit se adauga iaurtul si parmezanul. Se baga la cuptor la 190°C pentru aproximativ 25 minute.


Se serveste cu salata. Daca mai considerati necesar se poate presara un pic de parmezan ras sau foarte fin feliat deasupra.

Alte retete de paste recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Gogosi glazurate
Bucataras.RO

Gogosi glazurate

Gogosi glazurate
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide