Paste Ponza cu rosii gratinate

Reteta paste cu rosii gratinate este o mancare simpla si usoara. Ingredientele necesare pentru a o prepara sunt: paste, rosii, capere, parmezan.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Paste Ponza cu rosii gratinate

Ingrediente

  • paste
  • rosii cherry
  • 2 linguri de capere
  • parmezan
  • sparanghel
  • branza feta
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • pesmet.

Mod de preparare

Pastele cu rosii gratinate este o reteta deosebita si gustoasa. Pentru inceput luam rosiile cherry si le taiem in jumatati apoi le asezam intr-o tava cu hartie de copt. Deasupra se pun 2 linguri de capere, sare si piper; se stropeste totul cu ulei de masline, apoi cu mainile se amesteca a.i uleiul sa vina pe fiecare bucatica.  Se presara deasupra niste pesmet apoi parmezan (parmigiano reggiano), se mai stropeste un pic cu ulei de masline si se baga tava in cuptorul preincalzit la 375 F. Se lasa la gratinat vreo 35 min. Sparanghelul se caleste in putin ulei in tigaia in care urmeaza sa se puna celelalte ingrediente. Dupa ce rosiile s-au copt trebuie rasturnate in tigaie peste sparanghelul calit si imediat adaugam pastele fierbinti. Pentru o textura mai cremoasa se sfarama niste branza feta desarata sau mozzarela (in nici un caz cascaval).

Sfat: Nu arunca imediat apa in care au fiert, pentru ca la nevoie poti pune cate putin din ea in asa fel incat sa emulsionez mancarea de paste. Cum aceste paste nu au un sos prea lichid, se adaugat cateva linguri de apa de la fiertul lor si inca un firisor de ulei de masline deasupra si gata!


Pofta buna! Reteta Paste Ponza cu rosii gratinate a fost propusa de Ria pe forum culinar.ro

Alte retete de paste gasiti aici:

Paste cu rosii si ardeil

Farfalle cu legume si sos de parmezan

Paste cu pesmet si nuci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Chec aperitiv cu carne tocata
Bucataras.RO

Chec aperitiv cu carne tocata

O nouă achiziție, o nouă provocare. Am ochit tava asta de ceva timp pe internet:D S-a nimerit ca să ne unim mai multe...

Chec aperitiv cu carne tocata
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide