Paste cu pui si sos alb made by Jamila Cuisine

Pentru paste• bateti ouale intr-un bol mai mare, apoi adaugati un praf de sare, uleiul de masline si faina

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul de paste
  • faina 000 - 200g
  • oua - 2 buc
  • ulei de masline - 2 lingurite
  • un praf de sare
  • Pentru sos
  • smantana pentru gatit - 300 ml
  • piept de pui - 300 g
  • parmezan ras - 80 g
  • usturoi - 2 catei
  • patrunjel - 1 legatura
  • ulei - 3 linguri
  • sare si piper

Mod de preparare

Pentru paste
• bateti ouale intr-un bol mai mare, apoi adaugati un praf de sare, uleiul de masline si faina
• amestecati compozitia pana se formeaza un aluat, apoi framantati-l pe un blat pana devine compact
• daca aluatul este prea moale, mai puteti adauga putina faina, iar daca este prea tare, puteti adauga putina apa
• acoperiti aluatul cu o folie de plastic si lasati-l sa se odihneasca la temperatura camerei pentru 30 de minute
• scoateti aluatul din folia de plastic si taiati o bucata cam de 100 g, iar restul de aluat il acoperiti din nou cu folie
• aplatizati cu degetele bucata de aluat si treceti-o apoi prin masina de paste Marcato Atlas Color setata pe pozitia 0
• impaturiti aluatul in doua, treceti-l din nou prin masina, apoi presarati putina faina peste foaia rezultata
• setati masina pe pozitia 1 si treceti aluatul de doua ori, apoi repetati acest proces pana la setarea 6 inclusiv
• dupa ce ati terminat de intins aluatul, taiati extremitatile
• taiati aluatul in 2 parti egale, pentru a fi prelucrat mai usor
• mutati manerul masinii de paste in accesoriul pentru paste,apoi introduceti foaia de aluat 
• optional, puneti pune pastele rezultate pe suportul de uscat paste Tacapasta cu ajutorul baghetei
Pentru sos
• puneti uleiul intr-o tigaie, adaugati pieptul de pui taiat cubulete, amestecati usor si lasati carnea sa caleasca, pana se albeste
• adaugati putin piper, sare, cateii de usturoi maruntiti si caliti pentru cca 2 minute
• adaugati smantana pentru gatit si fierbeti pentru 5 minute
• la final, adaugati ¾ din parmezanul ras si amestecati bine, pana se topeste parmezanul
• adaugati patrunjelul tocat si amestecati

• puneti apa la fiert, adaugati sare, iar in momentul in care apa a clocotit, adaugati pastele si lasati-le sa fiarba pentru 2-3 minute
• inainte de a scurge pastele, pastrati 2-3 polonice din apa in care au fiert, pentru cazul in care aveti nevoie sa subtiati sosul
• adaugati pastele scurse peste sosul cald si amestecati bine, iar daca este nevoie, puteti adauga si putina apa, din cea pe care ati pastrat-o
• decorati pastele cu putin patrunjel si parmezan
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia