Saptamanal trebuie sa gatesc brocoli si tot saptamanal trebuie sa avem si paste. Imi place brocoli , imi place carnita de pui dar cu pastele nu prea ma impac , dar cum nu am timp sa gatesc pentru fiecare in parte incerc sa fac tuturor pe plac. In reteta eu am folosit crema de soia de la Alpro, dar se poate inlocui cu smantana grasa si eventual se poate razui si cascaval deasupra .
Pregatim mai intai carnea pentru ca trebuie sa stea putin cu condimente. Pieptul de pui il spalam bine in apa rece si il taiem bucati mici. Intr-un castron asezam carnea, peste ea punem sosul de soia, sare, piper (atentie mare la sare, nu trebuie multa deoarece sosul de soia este sarat; sarea poate chiar sa si lipseasca) si ghimbirul taiat foarte subtire. Le amestecam si lasam carnita sa se odihneasca. Intr-o oala mare cu apa si sare fierbem pastele conform indicatiilor de pe pachet. Le scurgem de apa. Intr-o alta oala punem apa si sare si cand da in clocot punem buchetele de broccoli. Lasam cam 2 minute, nu mai mult. Scoatem broccoli in apa rece cu gheta sau apa de la frigider. In acest fel ne asiguram ca brocoli nu va fi prea gatit. Intr-un wok, la foc mare punem pieptul de pui si il lasam sa se rumeneasca putin. Pastele scurse de apa le asezam intr-un vas termorezistent imprastiindu-le pe toata suprafata vasului. Punem peste pieptul de pui si buchetele de broccoli, iar peste toate punem crema de soia. Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Servim calde cu cascaval razuit, smantana, crema de soia sau orice alt sos va place. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii