Paste cu pui si broccoli la cuptor

Saptamanal trebuie sa gatesc brocoli si tot saptamanal trebuie sa avem si paste. Imi place brocoli , imi place carnita de pui dar cu pastele nu prea ma impac , dar cum nu am timp sa gatesc pentru fiecare in parte incerc sa fac tuturor pe plac. In reteta eu am folosit crema de soia de la Alpro, dar se poate inlocui cu smantana grasa si eventual se poate razui si cascaval deasupra .

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Paste cu pui si broccoli la cuptor

Ingrediente

  • -250 gr paste
  • -250 gr piept pui
  • -cateva bucatele brocoli
  • -150 ml crema de soia
  • -1 cm Ghimbir
  • -1 lingura sos de soia
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Pregatim mai intai carnea pentru ca trebuie sa stea putin cu condimente. Pieptul de pui il spalam bine in apa rece si il taiem bucati mici. Intr-un castron asezam carnea, peste ea punem sosul de soia, sare, piper (atentie mare la sare, nu trebuie multa deoarece sosul de soia este sarat; sarea poate chiar sa si lipseasca) si ghimbirul taiat foarte subtire. Le amestecam si lasam carnita sa se odihneasca. Intr-o oala mare cu apa si sare fierbem pastele conform indicatiilor de pe pachet. Le scurgem de apa. Intr-o alta oala punem apa si sare si cand da in clocot punem buchetele de broccoli. Lasam cam 2 minute, nu mai mult. Scoatem broccoli in apa rece cu gheta sau apa de la frigider. In acest fel ne asiguram ca brocoli nu va fi prea gatit. Intr-un wok, la foc mare punem pieptul de pui si il lasam sa se rumeneasca putin. Pastele scurse de apa le asezam intr-un vas termorezistent imprastiindu-le pe toata suprafata vasului. Punem peste pieptul de pui si buchetele de broccoli, iar peste toate punem crema de soia. Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute. Servim calde cu cascaval razuit, smantana, crema de soia sau orice alt sos va place. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
1
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
2
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
4
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
5
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Parteneri
Cozonac floare cu Finetti
Bucataras.RO

Cozonac floare cu Finetti

Cozonac floare cu Finetti
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce