Un fel minunat de mancare potrivit pentru zilele reci de toamna. O textura cremoasa si o tenta dulceaga, delicata ne va incanta papilele gustative. Enjoy!
*Mai intai ne pregatim piureul de dovleac, daca nu il avem facut.
1.Curatam dovleacul de coaja si mijloc, il taiem in cuburi potrivit de mari si le punem la fiert intr-o oala cu putina sare.
2.Cand este patruns il strecuram si il pasam printr-o sita fina.Trebuie sa obtinem un piure foarte fin.
3.Punem intr-o o oala la fiert apa cu sare.Cand apa fierbe adaugam pastele si le fierbem pentru 6 minute.Le strecuram si le punem deoparte.
4.Intr-un castron punem piureul de dovleac.Il amestecam bine cu smantana si putin cimbru tocat.
5.In alt castron amestecam branza ricotta cu mozzarella rupta bucatele marunte.
6.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si calim ardeiul rosu taiat fasii fine.Cine doreste sa puna si ardei iute, acum este momentul.Cand s-a inmuiat si s-a rumenit usor ardeiul, il luam cu o lingura si il punem deoparte pe o farfurie.
7.Intr-o cratita putin ulei de masline, adaugam ceapa taiata marunt si ciupercile taiate lame.Le condimentam putin cu sare si piper si le lasam sa se caleasca cam 5-6 minute.
8.Adaugam amestecul de dovleac, pastele, ardeiul calit .Lasam pe foc amestecand constant in cratita pana mancarea este bine infierbantata.
9.Cand amestecul este fierbinte adaugam branza cu mozzarella.Amestecam cu grija sa nu sfarmam pastele.
10.Lasam totul pe foc pana branza incepe sa se intinda (sa faca fire) dupa care tragem cratita deoparte.
11.Presaram cimbru tocat deasupra si servim imediat, fierbinte, alaturi de crutoate de paine.
Pofta mare va doresc!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii