Spaghetti carbonara e o reteta clasica, cu putine ingrediente si facuta bine are un gust senzational.
1. Pune pe foc o oala cu 2l de apa cu putina sare. Baconul este deja sarat, asa ca nu exagera cu sarea.
2. Taie baconul cubulete.
3. Ia spaghetele, strangele ca intr-un buchet, rasuceste si da-le drumul in apa. Impinge un pic marginile sa nu se arda. Pentru fiecare portie iti trebuie 100grame de paste uscate. fierbe-le cu un minut mai putin decat scrie pe pachet, pentru ca o sa la final or sa ajunga in tigaia cu bacon, si se vor mai gati un pic. trebuie sa ramana al dente.
4. Pune pe foc o tigaie cu putin ulei de masline, sparge catelul de usturoi si lasa-l in ulei pana devine auriu si apoi scoate-l, altfel, in loc sa iti aromatizeze uleiul, o sa ti-l amarasca.
5. Pune si baconul si prajeste-l.
6. Intre timp bate 3 galbenusuri de ou si pune peste 40-50 de grame de parmesan ras si putin piper. Acesta va fi sosul care leaga baconul si pastele.
7. Cand pastele sunt sunt gata, pun-le direct in tigaie, peste bacon. pune si un pic de apa de la paste pentru a te ajuta la sos.
8. Pune ouale cu parmesan peste paste si amesteca, atentie sa fie focul mic sau pune tigaia peste oala cu apa in care ai fiert pastele si amesteca. E o metoda buna sa nu se faca ouale omleta.
9. Pune pastele in farfurie si rade parmezan peste.
Ca sa vezi exact cum se face reteta, ai aici demonstratia video: https://youtu.be/3hwLUa-zrR8
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii