Paste carbonara

Spaghetti carbonara e o reteta clasica, cu putine ingrediente si facuta bine are un gust senzational.

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • spaghetti – 200 g
  • bacon - 100 g
  • usturoi – 1 catel
  • parmezan cca 60 de g
  • 3 galbenusuri de ou
  • piper negru proaspat rasnit
  • ulei de masline
  • sare pentru paste

Mod de preparare

1. Pune pe foc o oala cu 2l de apa cu putina sare. Baconul este deja sarat, asa ca nu exagera cu sarea.

2. Taie baconul cubulete.

3. Ia spaghetele, strangele ca intr-un buchet, rasuceste si da-le drumul in apa. Impinge un pic marginile sa nu se arda. Pentru fiecare portie iti trebuie 100grame de paste uscate. fierbe-le cu un minut mai putin decat scrie pe pachet, pentru ca o sa la final or sa ajunga in tigaia cu bacon, si se vor mai gati un pic. trebuie sa ramana al dente.

4. Pune pe foc o tigaie cu putin ulei de masline, sparge catelul de usturoi si lasa-l in ulei pana devine auriu si apoi scoate-l, altfel, in loc sa iti aromatizeze uleiul, o sa ti-l amarasca.

5. Pune si baconul si prajeste-l.

6. Intre timp bate 3 galbenusuri de ou si pune peste 40-50 de grame de parmesan ras si putin piper. Acesta va fi sosul care leaga baconul si pastele.

7. Cand pastele sunt sunt gata, pun-le direct in tigaie, peste bacon. pune si un pic de apa de la paste pentru a te ajuta la sos.

8. Pune ouale cu parmesan peste paste si amesteca, atentie sa fie focul mic sau pune tigaia peste oala cu apa in care ai fiert pastele si amesteca. E o metoda buna sa nu se faca ouale omleta.

9. Pune pastele in farfurie si rade parmezan peste.

Ca sa vezi exact cum se face reteta, ai aici demonstratia video: https://youtu.be/3hwLUa-zrR8

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
1
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
2
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
4
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
5
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Parteneri
Cozonac floare cu Finetti
Bucataras.RO

Cozonac floare cu Finetti

Cozonac floare cu Finetti
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce