Pasta & Tuna By jAMES OLIVER

Se incalzeste un pic ulei masline in tigaie, se adauga chilli, scortisoara, si frunze de busuioc la foc mediu pentru 5 min. pana cand rosiile s-au cal

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ulei masline
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 1-2 ardei chilli scobiti de samanta si tocati marunt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • o mana de frunzulite de busuioc proaspat(basil) tocate marunt
  • 800 gr. rosii mici(plumb tomatoes)
  • 2*300 gr. cutii de tuna (scursa si faramata) calitate buna
  • sare
  • piper negru praf(nu boabe)
  • 500g paste penne sau rigatoni
  • zeama 1-2 lamai
  • 1 mana de branza rasa parmesan

Mod de preparare

Se incalzeste un pic ulei masline in tigaie, se adauga chilli, scortisoara, si frunze de busuioc la foc mediu pentru 5 min. pana cand rosiile s-au calit; se adauga apoi rosiile, tuna si un pic sare; se amesteca din cand in cand (se lasa sa fiarba maxim 20 min). Se gateste pastele intr-un vas cu apa fierbinte cu sare. Pastele gatite(pastrati putina apa de la paste) se adauga in pasta de rosii si tuna si cateva frunze busuioc si putin ulei masline si zeama de lamaie, parmesanul si se amesteca. Daca trebuie se adauga un pic de apa de la paste. Se adauga condimente dupa gust sare, piper optional.
Merg bine cu vin rosu italienesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Cornulete de post
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete de post

Cornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...

Cornulete de post
Tavalita glazurata de post
3
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
4
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia