Pansotti

Pansotti sunt un fel de tortellone, adica variatia mai mare a pasetlor umplute denumite tortellini. In reteta de aici umplutura consta intr-un ameste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pansotti

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 150 g masline negre
  • 200 g parmezan
  • nucsoara
  • sare
  • Pentru sos:
  • 1 kg rosii proaspete
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc

Mod de preparare

Pansotti sunt un fel de tortellone, adica variatia mai mare a pasetlor umplute denumite tortellini. In reteta de aici umplutura consta intr-un amestec de cartofi, masline si parmigiano, totul servit in sos de rosii proaspete cu busuioc simplu si bun. Se fierb cartofi in coaja pentru umplutura ( pentru 12 persoane ajunge 1 kg). Pentru a face pasta se calculeaza la fiecare ou 100 g faina, se lucreaza cu mana, iar apoi daca vreti se intinde cu masina de paste.

Cartofii fierti se curata si se piseaza calzi cum sunt ori cu presa, nu cu mixerul. Maslinele negre se taie bucatele, se adauga abundent parmezan ori altfel de branza sarata, nucsoara, sare si se omogenizeaza (fara ou, ajunge amidonul ramas in cartofi). Dupa ce faceti foaia, cu un sac posh se pun gramajoare din pasta si se formeaza tortelloni. Le uniti umezind laturile si presati cu furculita fara a gauri (va iesi umplutura in timpul fierberii). Se pun rosii proaspete taiate cubulete si strivite cu mana sa iasa aroma lor, in ulei de masline, usturoi si busuioc. Se tine pe foc cam 15 minute.

Pastele se fierb in apa sarata apoi se salta in tigaie .


Se stropeste cu putin ulei de masline, se rade putin parmezan deasupra si se orneaza cu funze proaspete de busuioc. Reteta Pansotti a fost propusa de kismoni pe forum culinar.ro

Alte retete de paste gasiti aici:

Ravioli cu urzici,

Tagliatelle cu somon si smantana,

Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
1
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri
Bucataras.RO

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

Această prăjitură este după o rețetă clasică și delicioasă, perfectă pentru cei care iubesc combinația dintre...

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide