Se curata 250 gr. migdale dulci si 4-5 migdale amare. Se usuca pe o hartie, si nu la foc, ca sa nu se rumeneasca. Se piseaza impreuna cu 250 gr. zahar
Se curata 250 gr. migdale dulci si 4-5 migdale amare. Se usuca pe o hartie, si nu la foc, ca sa nu se rumeneasca. Se piseaza impreuna cu 250 gr. zahar bucati. Se cerne intr-un castron si se amesteca cu inca 200 gr. zahar pisat. Se adauga, pe rand, 3 albusuri nebatute, frecand mereu, pana se face ca o crema. Deoparte, se bat 4 albusuri spuma si 50 gr. zahar pisat. Se amesteca usor cu crema de migdale. Se toarna cu cornetul pe o foaie de hartie alba, turtite de 3-4 cm diametru. Se umezesc cu o pensula cu apa, se presara zahar pisat, se aseaza cu tot cu hartie in tava, si se coc vreo 20 de minute la foc slab. Se scot cat sunt calde, umezind usor hartia pe dos.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura Tosca
Comentarii