Lasagna vegetariana

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Lasagna vegetariana

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foile de lasagna:
  • oua - 2 buc
  • faina - 200 g
  • sare - 1 varf de cutit
  • ulei de masline - 1 lingura
  • faina aditionala pentru a evita lipirea - 50 g
  • Ingrediente pentru compozitie:
  • morcovi - 2 buc
  • ceapa - 2 buc
  • usturoi - 1 catel
  • spanac congelat - 50 g
  • parmezan ras - 1 lingura
  • gorgonzola - 20 g
  • cascaval afumat - 40 g
  • sos de tomate - 1 lingura
  • oua - 2 buc
  • smantana de gatit - 100 ml
  • marar - 1/2 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • Ingrediente pentru Bechamel:
  • lapte - 500 ml
  • unt - 50 g
  • faina - 30 g

Mod de preparare


• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea oului
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati ouale, asemeni umei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min;
• dupa 20 de min il scoateti si presarati putina faina pe deasupra pentru a evita lipirea
• il taiati in jumatate si introduceti prima bucata in masina de paste Marcato atlas Cromo, pentru a-l intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste, mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• taiati foile in bucati de 10 cm lungime si le lasati la uscat pe dispozitivul de uscat paste Marcato Tacapasta
• dati prin razatoare morcovii si ceapa
• le caliti intr-o tigaie cu putin ulei si usturoi
• cand acestea au devenit translucide adaugati si spanacul
• odata ce-au fiert, adaugati si sosul de tomate si asezonati cu sare si piper dupa gust
• separat amestecati oul cu gorgonzola, parmezanul si cascavalul afumat pe care le-am dat in prealabil pe razatoare
• adaugati smantana de gatit si mararul tocat
• pentru sosul Bechamel va trebui sa puneti faina intr-o cana, iar laptele sa il turnati peste putin cate putin, amestecand constant si avand grija sa nu faca acele cocoloase neplacute. Il puneti pe plita la foc mic si amestecati incontinu. Untul il topiti si il incorporati si pe acesta. Amestecati pana ce sosul se incheaga si are o consistenta asemanatoare mierii de albine 
• incepeti montajul – asezati prima foaie de lasagna in tava de cuptor
• peste aceasta adaugati compozitia din morcovi, ceapa, usturoi, spanac si sos de tomate
• peste aceasta adaugati sosul Bechamel si alta foaie de lasagna
• repetam procedeul pentru inca un strat, iar la sfarsit adaugati compozitia din ou, gorgonzola, parmezan, cascaval afumat, smantana de gatit si marar si lasati la cuptor la 180 de grade pentru cca 15-20 min, pana cand foaia de lasagna va fi moale, iar branzeturile de deasupra se vor gratina.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala