Lasagna cu branza de oaie

Foile de lasagna se pregatesc dupa instructiunile de pe ambalaj, iar branza de oaie se marunteste. Daca folosim condimente verzi, le spalam si le tai

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g foi de lasagna
  • 250 g branza de oaie
  • 1 buchetel de busuioc proaspat sau 2 lingurite uscat
  • 2 fire cimbrisor sau 1 lingurita uscata
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 250 g cascaval mozzarella
  • 100 g seminte de floarea soarelui curatate
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de cascaval parmezan ras
  • 2 oua
  • 50 g pasta de rosii

Mod de preparare

Foile de lasagna se pregatesc dupa instructiunile de pe ambalaj, iar branza de oaie se marunteste.

Daca folosim condimente verzi, le spalam si le taiem marunt. Cascavalul mozzarella se taie in rondele subtiri. Punem deoparte 2 linguri de seminte de floarea soarelui, restul se taie marunt sau se macina in bucati mai mari. Se unge cu ulei o tava mai mica sau un vas termo-rezistent. Branza de aoie se amesteca cu semintele de floarea soarelui maruntite, cu parmezanul, cu oul, cu busuiocul, cu oregano, cu cimbrisorul si asezonam cu putina sare si piper. Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Fundul tavii se unge cu pasta de rosii. Punem foi de lasagna deasupra, apoi un strat din masa de branza de oaie, sos de rosii, cascaval mozzarella, apoi din nou, cate un stra de lasagna, rosii, branza, alternand pana se termina toate componentele.

Ultimul strat sa fie mozzarella. Se presara cu semintele intregi de floarea soarelui puse deoparte si se coace pe gratia din mijlocul cuptorului aprox. 25 minute, pana se inroseste ultimul strat.

Lasam sa stea cateva minute inainte de servire.

Se potriveste cu o salata asortata cu sos condimentat.
Alte retete recomandate

Paste carbonara

Salata cu paste si pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Tarta cu branza si carnati
Bucataras.RO

Tarta cu branza si carnati

Un aperitiv usor ce poate fi servit atat la micul dejun cat si la cina, cald sau rece, cum preferati.

Tarta cu branza si carnati
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala