Lasagna

Lasagna este un fel de mancare italiana care se bucura de popularitate in lumea intreaga. Pentru a face aceasta reteta de lasagna aveti nevoie de carne tocata, foi de lasagna, legume, sos bechamel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Lasagna

Ingrediente

  • 1 cana faina gris
  • 1 cana faina alba
  • 1 oua bine batut
  • 1/2 linguri extra virgin ulei de masline
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 cana de apa rece (a se pastra apa suplimentar deoparte
  • daca este necesar)
  • Sos bechamel:
  • 600 ml lapte
  • 60g unt
  • 60g faina alba
  • sare piper alb
  • nucsoara
  • Compozitia de carne:
  • Ulei de masline
  • 500g carne tocata (carne de vita)
  • 2 cepe
  • 250 g de ciuperci (aproximativ taiate sau rupte in bucati)
  • 1 cutie de rosii cubulete (am ales una cu busuioc si oregano sau adaugati ierburi proaspete )

Mod de preparare

Aceasta reteta poate fi de asemenea folosita pentru a face si alte paste fainoase.Daca aveti suficient timp, cel mai bine e sa faceti foi lasange si daca este timp le puteti face cu o zi inainte si le puteti stoca in frigider. Va sugerez sa puneti straturi de hartie de copt intre foi si faina pentru a preveni lipirea. Asigurati-va, ca nu uitati sa acoperiti cu ceva, pentru a preveni uscarea. desigur, proaspete sant cele mai bune.
Pasi pentru a pregati niste foi de lasagna delicioase:
1. Cerne cele doua faini impreuna intr-un castron mare.
2. Se amesteca oul batut cu ulei de masline, sare si o cana de apa rece.
3. Face un loc in faina si se toarna in amestecul de ou.
4. Se amesteca pana cand incepe sa devine un aluat. Apoi, incepeti sa folositi mainile pentru a -l framanta Aproximativ 5 minute de framantare ar trebui sa faca consistenta uniforma. a aluatului.
5. Se intinde aluatul intr-o forma de paine, presarat cu faina. Acoperiti cu o carpa uscata si se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute.
6. Ia jumatate din aluat si folositi o masina de paste sau un facalet ca sa transformati aluatul intr-o foaie subtire.Aceasta reteta ajunge cam pentru 2 foi, depinde de tava.

Sos bechamel:

3

1. lapte se incalzeste pana la punctul de oparire si retrageti de pe foc 2. Se topeste untul intr-o alta cratita si se amesteca cu faina.
3. Gatiti, amestecand, pana cand se formeaza o pasta.
4. Treptat,turnati amestecul in lapte fierbinte si omogenizati pana se ingroasa sosul .Continua amestecarea pana fierbe sosul.(cam 10 min) Puteti adauga mai mult lapte daca simtiti ca sosul este prea gros.
5. Asezonati dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Compozitia de carne:

3

Puteti adauga si pasta de tomate sau sos de rosii , de asemenea aproximativ 1 / 3 din o ceasca cu pasta de tomate. sare si piper
Puteti pune si legume la alegere, dovleac sau morcov suna bine.
1. Puneti o cantitate mica de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta , se incalzeste, iar pentru extra aroma, suplimentar, trebuie doar sa adaugati o pereche de catei de usturoi, decojiti. In timp ce uleiul se incalzeste, si usturoiul se caleste....amintiti-va doar sa-l scoateti inainte de a adauga aceasta compozitie la lasagna, cu exceptia cazului in care doriti sa ramana.
2. Adaugati dovleacul tocat cand uleiul este fierbinte. Dupa cateva minute se adauga ciupercile.
3. Continuati sa gatiti pana dovleacul este gata (culoarea se va schimba si dovleacul ar trebui sa fie suficient de moale pentru ca atunci cand apasati sa se zdrobeasca.
4.Se incalzeste un pic de ulei de masline
5. Odata ce uleiul este fierbinte, adaugati carnea tocata (in fotografiile pe care le veti vedea am adaugat ciuperci mai multe)
6. Cand este destul de fiarta (carne de vita a devenit maro), se toarna peste carne rosiile cubulete, se adauga dovleac si ciupercile amestecand totul impreuna.
8. Mai lasati pe foc pentru inca 5 minute sau cam asa. Opriti .

Asamblarea lasagna

3

Parmezan ras 1 / 2 ceasca mozarella
1. Incalziti cuptorul la 180 ° C.
2. Puneti jumatate din amestecul de sos in partea de jos a vasului de copt (speram ca aveti suficient , daca nu, doar sa va amintiti pentru data viitoare cand veti face sa gatiti mai mult sos , sau sa puneti intr-un vas mai mic , termorezistent ).
3. stratul urmator o foaie.

O idee buna , este de a intepa cu o furculita, foaia

4. Se pune, jumatate sos bechamel. in cazul in care pare sa fi devenit prea gros, se adauga lapte si se incalzeste din nou pe aragaz.
5. Adaugati sosul cu carne si legume peste bechamel, ca stratul urmator.
6. Asezati foaia a 2 a, de lasagna

7. Acum aveti posibilitatea sa adaugati restul de sos bechamel. Daca va place lasagna dumneavoastra sa fie mai bogata in Branza puteti incalzi din nou sos si se adauga 1 / 4 ceasca de mozarella si turnati peste ultima foaie.
8. Acoperiti partea de sus a lasagna cu bucati de branza parmezan
9. Se coace in cuptor pentru circa 20-30 de minute (sau pana cand branza in partea de sus a devenit aurie)


Se serveste calda, eventual presarat cu parmezan
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
3
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
4
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
5
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia