Lasagna este un fel de mancare italiana care se bucura de popularitate in lumea intreaga. Pentru a face aceasta reteta de lasagna aveti nevoie de carne tocata, foi de lasagna, legume, sos bechamel
Aceasta reteta poate fi de asemenea folosita pentru a face si alte paste fainoase.Daca aveti suficient timp, cel mai bine e sa faceti foi lasange si daca este timp le puteti face cu o zi inainte si le puteti stoca in frigider. Va sugerez sa puneti straturi de hartie de copt intre foi si faina pentru a preveni lipirea. Asigurati-va, ca nu uitati sa acoperiti cu ceva, pentru a preveni uscarea. desigur, proaspete sant cele mai bune.
Pasi pentru a pregati niste foi de lasagna delicioase:
1. Cerne cele doua faini impreuna intr-un castron mare.
2. Se amesteca oul batut cu ulei de masline, sare si o cana de apa rece.
3. Face un loc in faina si se toarna in amestecul de ou.
4. Se amesteca pana cand incepe sa devine un aluat. Apoi, incepeti sa folositi mainile pentru a -l framanta Aproximativ 5 minute de framantare ar trebui sa faca consistenta uniforma. a aluatului.
5. Se intinde aluatul intr-o forma de paine, presarat cu faina. Acoperiti cu o carpa uscata si se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute.
6. Ia jumatate din aluat si folositi o masina de paste sau un facalet ca sa transformati aluatul intr-o foaie subtire.Aceasta reteta ajunge cam pentru 2 foi, depinde de tava.
1. lapte se incalzeste pana la punctul de oparire si retrageti de pe foc 2. Se topeste untul intr-o alta cratita si se amesteca cu faina.
3. Gatiti, amestecand, pana cand se formeaza o pasta.
4. Treptat,turnati amestecul in lapte fierbinte si omogenizati pana se ingroasa sosul .Continua amestecarea pana fierbe sosul.(cam 10 min) Puteti adauga mai mult lapte daca simtiti ca sosul este prea gros.
5. Asezonati dupa gust cu sare, piper si nucsoara.
Puteti adauga si pasta de tomate sau sos de rosii , de asemenea aproximativ 1 / 3 din o ceasca cu pasta de tomate. sare si piper
Puteti pune si legume la alegere, dovleac sau morcov suna bine.
1. Puneti o cantitate mica de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta , se incalzeste, iar pentru extra aroma, suplimentar, trebuie doar sa adaugati o pereche de catei de usturoi, decojiti. In timp ce uleiul se incalzeste, si usturoiul se caleste....amintiti-va doar sa-l scoateti inainte de a adauga aceasta compozitie la lasagna, cu exceptia cazului in care doriti sa ramana.
2. Adaugati dovleacul tocat cand uleiul este fierbinte. Dupa cateva minute se adauga ciupercile.
3. Continuati sa gatiti pana dovleacul este gata (culoarea se va schimba si dovleacul ar trebui sa fie suficient de moale pentru ca atunci cand apasati sa se zdrobeasca.
4.Se incalzeste un pic de ulei de masline
5. Odata ce uleiul este fierbinte, adaugati carnea tocata (in fotografiile pe care le veti vedea am adaugat ciuperci mai multe)
6. Cand este destul de fiarta (carne de vita a devenit maro), se toarna peste carne rosiile cubulete, se adauga dovleac si ciupercile amestecand totul impreuna.
8. Mai lasati pe foc pentru inca 5 minute sau cam asa. Opriti .
Parmezan ras 1 / 2 ceasca mozarella
1. Incalziti cuptorul la 180 ° C.
2. Puneti jumatate din amestecul de sos in partea de jos a vasului de copt (speram ca aveti suficient , daca nu, doar sa va amintiti pentru data viitoare cand veti face sa gatiti mai mult sos , sau sa puneti intr-un vas mai mic , termorezistent ).
3. stratul urmator o foaie.
O idee buna , este de a intepa cu o furculita, foaia
4. Se pune, jumatate sos bechamel. in cazul in care pare sa fi devenit prea gros, se adauga lapte si se incalzeste din nou pe aragaz.
5. Adaugati sosul cu carne si legume peste bechamel, ca stratul urmator.
6. Asezati foaia a 2 a, de lasagna
7. Acum aveti posibilitatea sa adaugati restul de sos bechamel. Daca va place lasagna dumneavoastra sa fie mai bogata in Branza puteti incalzi din nou sos si se adauga 1 / 4 ceasca de mozarella si turnati peste ultima foaie.
8. Acoperiti partea de sus a lasagna cu bucati de branza parmezan
9. Se coace in cuptor pentru circa 20-30 de minute (sau pana cand branza in partea de sus a devenit aurie)
Se serveste calda, eventual presarat cu parmezan
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFacut cand trebuie, postat tarziu! :D Este bun dar nu la fel de pufos ca cel cu framantare.
Cozonac fara framantare
Comentarii