Gratin de paste cu mazare

Gratinul de paste cu mazare este incredibil de aromat, cremos si consistent. Este o mancare perfecta pentru cina sau pentru un pranz consistent.

Complexitate
redusa
Gratin de paste cu mazare

Ingrediente

  • 30g unt
  • 2 linguri faina
  • 2 cani de lapte
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita marar uscat
  • 1/2 lingurita nucasoara
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 oua
  • 1 pachet paste (spaghete)
  • 1 cana mazare congelata sau fiarta daca e proaspata
  • 1/2 cana pesmet
  • 20g unt

Mod de preparare

Topeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga si faina pe masura ce amesteci constant. Adauga laptele putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase, si lasa ca amestecul sa ajunga la punctul de fierbere de fiecare data cand adaugi lapte.

Dupa ce ai terminat de adaugat tot laptele si ai un sos alb gros, opreste focul si adauga busuiocul, mararul, nucsoara, sarea si piperul dupa gust. Lasa sosul deoparte sa se raceasca putin pana cand prepari restul ingredientelor pentru gratin.

Gateste pastele si mazarea conform indicatiilor de pe pachet. Bate albusurile pana cand sunt ferme.

Adauga cate un galbenus pe rand in sosul de lapte si unt, amestecand bine dupa fiecare. Adauga si praful de copt si jumatate din bezeaua de albusuri. Adauga si cealalta jumatate amestecand usor.

Unge cu unt o tava pentru cuptor. Pune apoi pesmetul in tava si scutura bine ca sa se uniformizeze si pe lateral. Adauga pastele, mazarea si sosul in tava si presara deasupra pesmet si bucatele de unt din loc in loc.

Coace gratinul de paste pentru 30 de minute la 190 de grade celsius.


Gratinul de paste cu mazare este delicios, pufos si se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia