Gratin de paste cu mazare

Gratinul de paste cu mazare este incredibil de aromat, cremos si consistent. Este o mancare perfecta pentru cina sau pentru un pranz consistent.

Complexitate
redusa
Gratin de paste cu mazare

Ingrediente

  • 30g unt
  • 2 linguri faina
  • 2 cani de lapte
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita marar uscat
  • 1/2 lingurita nucasoara
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 oua
  • 1 pachet paste (spaghete)
  • 1 cana mazare congelata sau fiarta daca e proaspata
  • 1/2 cana pesmet
  • 20g unt

Mod de preparare

Topeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga si faina pe masura ce amesteci constant. Adauga laptele putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase, si lasa ca amestecul sa ajunga la punctul de fierbere de fiecare data cand adaugi lapte.

Dupa ce ai terminat de adaugat tot laptele si ai un sos alb gros, opreste focul si adauga busuiocul, mararul, nucsoara, sarea si piperul dupa gust. Lasa sosul deoparte sa se raceasca putin pana cand prepari restul ingredientelor pentru gratin.

Gateste pastele si mazarea conform indicatiilor de pe pachet. Bate albusurile pana cand sunt ferme.

Adauga cate un galbenus pe rand in sosul de lapte si unt, amestecand bine dupa fiecare. Adauga si praful de copt si jumatate din bezeaua de albusuri. Adauga si cealalta jumatate amestecand usor.

Unge cu unt o tava pentru cuptor. Pune apoi pesmetul in tava si scutura bine ca sa se uniformizeze si pe lateral. Adauga pastele, mazarea si sosul in tava si presara deasupra pesmet si bucatele de unt din loc in loc.

Coace gratinul de paste pentru 30 de minute la 190 de grade celsius.


Gratinul de paste cu mazare este delicios, pufos si se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia