Branza de vaci, 1 lingurita rasa de sare, oul, grisul si faina se pun intr-un bol. Se framanta pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios. Apa se
Branza de vaci, 1 lingurita rasa de sare, oul, grisul si faina se pun intr-un bol. Se framanta pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios. Apa se pune la fiert, cand fierbe se adauga sarea si 2 linguri de ulei de masline. Fiecare bucatica de aluat taiata se trece peste dintii unei furculite intoarsa invers, obtinandu-se modelul caracteristic gnocchilor. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei, toti deodata, amestecand de 2-3 ori in oala imediat dupa ce s-au adaugat gnocchi. Vor fi gata foarte repede, practic in momentul in care se ridica la suprafata sunt deja fierti. Se scurg de apa si se stropesc cu 2-3 linguri de unt topit sau ulei de masline, pastrandu-se fierbinti pana in momentul servirii.
Se servesc stropiti cu ulei de masline si cu sos la alegere.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO alternativa la salata de vinete
Baba Ganoush -salata de vinete arabeascaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii