Galuste

Intr-un vas emailat se pun 4 l de apa la fiert. Pentru persoanele cu gusturi aparte se poate adauga o lingurita de Vegeta. Inainte sa fiarba apa,se a

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de vegeta
  • 1 lingura de ulei
  • 400 g faina

Mod de preparare

Intr-un vas emailat se pun 4 l de apa la fiert. Pentru persoanele cu gusturi aparte se poate adauga o lingurita de Vegeta.

Inainte sa fiarba apa,se adauga la 2 oua o lingurita de sare, 1 lingura ulei si se freaca cu lingura de lemn pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga 240 ml apa, 400 g faina si se freaca pana aluatul devine neted, fara cocoloase. Daca este prea dens, se mai adauga apa. Daca ouale sunt mai mari ca de obicei, se adauga doar 220 ml apa.

Aluatul este corespunzator, cand nu curge de pe planseta de lucru. Atunci se ia un polonic de aluat, se introduce in apa fiarta, se scoate pe mijlocul plansetei ( fiind vorba de o planseta cu coada) si se taie rapid cu lama unui cutit umezita des si galustele obtinute prin taiere se pun la fiert.

Se incepe taierea aluatului din margine, cate o fasie de latimea unui deget din care se croiesc cu cutitul galuste inguste si de planseta se lasa sa alunece in oala de fiert, se continua pana la terminarea materiei prime.

Se amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

Dupa ce se formeaza galustele, se lasa la fiert cca 5 minute pana ies la suprafata si se inmoaie. Gustandu-le, se apreciaza cand sunt gata, se scot in strecuratoare, se clatesc cu apa calda, se scurg, se amesteca cu 2 linguri de ulei fierbinte.

Se servesc ca garnitura sau condimentate.

Se pastreaza la frigider.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Rulada de miel cu spanac

Mancare de mazare cu pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia