Fusilli tricolore cu fructe uscate si miez de nuca

Pentru retete dieteticer! Acest preparat poate fi un mic dejun sau o cina satioasa si sanatoasa!!!

Portii
1
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Fusilli tricolore cu fructe uscate si miez de nuca

Ingrediente

  • 150 g paste fusilli tricolore
  • 1 lingura de zahar de cocos
  • o mana de miez de nuca, prajit
  • 1 lingurita unt
  • o mana caise uscate
  • o mana stafide aurii
  • un praf de sare

Mod de preparare

Caisele si stafidele se lasa la hidratat in apa calda, cca. 30 minute, dupa care se scurg bine. Se pun pastele la fiert in apa clocotita, cu un praf de sare, cca. 10 minute, dupa care se scurg bine, se pun inapoi in craticioara in care au fiert impreuna cu untul, se amesteca usor si se lasa craticioara acoperita cca 5 minute, timp in care pastele absorb tot untul. Caisele hidratate se taie bucati mai mici, miezul de nuca prajit se marunteste un pic. Se adauga peste pastele fusilli tricolore miezul de nuca, stafidele, caisele maruntite si zaharul de cocos; se amesteca usor si se serveste presarat din abundenta cu zahar de cocos (sau zahar brun). Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
1
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
2
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
4
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
5
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Parteneri
Cozonac floare cu Finetti
Bucataras.RO

Cozonac floare cu Finetti

Cozonac floare cu Finetti
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce