• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge
• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea sa;
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati oul, asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min
• dupa 20 de min il scoateti si presarati putina faina pe deasupra pentru a evita lipirea
• introduceti bucata de aluat in masina de paste Marcato Atlas Color, pentru a o intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• dupa ce ati intins foaia, o treceti in partea cealalta a masinii de intins paste si o taiati cu o forma de fettucine
• le lasati la uscat pe dispozitivul de uscat paste Marcato Tacapasta
• taiati ceapa si usturoiul cubulete mici si le caliti impreuna cu morcovul dat pe razatoare
• adaugati carnea de vita si caliti-o
• asezonati cu sare, piper si cimbru
• adaugati sosul Worchester si sosul de rosii
• adaugati un pahar de apa si 1 lingurita de zahar pentru a reduce din aciditatea rosiilor
• lasati sa fiarba la foc mic pentru cca 4 ore amestecand din cand in cand pentru a evita lipirea (completati cu putina apa, daca scade foarte mult prea devreme, pentru a evita lipirea)
• adaugati laptele la sfarsit si mai lasati sa fiarba cca 30 de min pana scade si devine un sos inchegat
• fierbeti apa cu sare
• lasati pastele cca. 1 min, maxim 2 in apa fiarta cu sare
• scoateti-le, scurgeti-le si amestecati cu sosul Bolognese.
Pofta buna!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii