a) Aluat: 1. drojdia lichefiata cu zaharul si amestecata cu putin lapte caldut se lasa 10 min, la crescut in mijlocul fainii, puse intr-un bol. 2. Se
a) Aluat:
1. drojdia lichefiata cu zaharul si amestecata cu putin lapte caldut se lasa 10 min, la crescut in mijlocul fainii, puse intr-un bol.
2. Se adauga restul ingredientelor si se framanta pana rezulta un aluat neted si elastic, care se lasa la dospit la loc caldut, ferit de curent, cam 1 ora sau pana-si dubleaza volumul.
b) Umplutura:
1. Carnea se pune pe foc si se caleste pana isi schimba culoarea rozalie.
2. Se adauga ardeiul gras si cel iute, taiati cubulete si se calesc impreuna.
3. Apoi sosul de rosii
, porumbul, fasolea boabe.
4. Se da deoparte si se adauga sare, piper si cascavalul ras.
c) Preparare:
1. Dupa ce a dospit aluatul, se intinde circular cam 35 cm diametru, si se aseaza intr-o tava de pizza unsa si presarata cu malai;
2. Cu un cutter se fac la mijloc 8 taieturi de 14 cm (doua "X"-uri intercalate)
3. Se aseaza umplutura pe margine.
4. Se apuca colturile din centru si se trag peste umplutura spre exterior, varfurile se baga sub aluat apasand usor, ca sa nu se desfaca.
5. Se coace in cuptorul preincalzit la 200 C (400 F) pentru 20-25 min.
6. Se poate servi cu garnitura de cruditati.
Reteta propusa de Daneza13
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieCornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...
Cornulete de postTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii