a) Aluat: 1. drojdia lichefiata cu zaharul si amestecata cu putin lapte caldut se lasa 10 min, la crescut in mijlocul fainii, puse intr-un bol. 2. Se
a) Aluat:
1. drojdia lichefiata cu zaharul si amestecata cu putin lapte caldut se lasa 10 min, la crescut in mijlocul fainii, puse intr-un bol.
2. Se adauga restul ingredientelor si se framanta pana rezulta un aluat neted si elastic, care se lasa la dospit la loc caldut, ferit de curent, cam 1 ora sau pana-si dubleaza volumul.
b) Umplutura:
1. Carnea se pune pe foc si se caleste pana isi schimba culoarea rozalie.
2. Se adauga ardeiul gras si cel iute, taiati cubulete si se calesc impreuna.
3. Apoi sosul de rosii
, porumbul, fasolea boabe.
4. Se da deoparte si se adauga sare, piper si cascavalul ras.
c) Preparare:
1. Dupa ce a dospit aluatul, se intinde circular cam 35 cm diametru, si se aseaza intr-o tava de pizza unsa si presarata cu malai;
2. Cu un cutter se fac la mijloc 8 taieturi de 14 cm (doua "X"-uri intercalate)
3. Se aseaza umplutura pe margine.
4. Se apuca colturile din centru si se trag peste umplutura spre exterior, varfurile se baga sub aluat apasand usor, ca sa nu se desfaca.
5. Se coace in cuptorul preincalzit la 200 C (400 F) pentru 20-25 min.
6. Se poate servi cu garnitura de cruditati.
Reteta propusa de Daneza13
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...
Sarmale de post
Comentarii