Capelini de casa cu langoustine

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
medie
Capelini de casa cu langoustine

Ingrediente

  • Ingrediente pentru paste:
  • ou - 1 buc
  • faina - 100 g
  • ulei de masline - 1 lingurita
  • sare dupa gust
  • Alte
  • unt - 25 g
  • pesto rosso - 2 linguri
  • smantana de gatit - 100 ml
  • langoustine - 23 buc
  • vin alb - 20 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare


• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea sa
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati oul, asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min
• dupa 20 de min il scoateti si presarati putina faina pe deasupra pentru a evita lipirea
• introduceti bucata de aluat in masina de paste Marcato Atlas Color, pentru a o intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste, mai presaram putina faina pe foaie si scadem un nivel de grosime
• dupa ce ati intins foaia, o treceti in partea cealalta a masinii de intins paste si o taiati cu forma de capelini
• taiati-le si lasati-le intinse la uscat pe dispozitivul de uscat paste Marcato Tacapasta
• puneti apa la fiert cu sare. Cand apa a inceput sa dea in clocot, adaugati langoustinele si puneti capacul
• lasati capacul pentru cateva minute (pana ce langoustinele devin rosii)
• scoateti-le, dati coada langoustinelor pe spate si rupeti-o
• cu varful degetului impingeti carnea de la coada in sus, pentru a o scoate din cochilie
• curatati burta si spatele, pentru ca s-ar putea sa mai aiba urme de murdarie
• sotati carnea in unt, cu usturoi si cimbru si stingeti cu vinul alb
• adaugati pesto-ul si smantana de gatit
• asezonati cu sare si piper dupa gust
• puneti o oala cu apa si sare pe foc
• cand a dat in clocot, adaugati pastele proaspete pentru 1 minut
• odata fierte, scurgeti-le de apa si adaugati-le in tigaie cu langoustinele
• amestecati de cateva ori si serviti.

Pofta buna! 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala