Cannelloni umplute cu urda si spanac

Cannelloni se fierb in apa cu sare pentru patru minute. Se scot si se pun la scurs. Trebuie sa fie elastici, dar sa nu se rupa. Se rumeneste jambonul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12-14 cannelloni
  • 250-300 gr urda proaspata
  • 150 gr spanac gata fiert
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 150 gr sos de rosii
  • 150 gr smantana
  • cateva felii de jambon sau kaizer afumat
  • 75 gr parmezan
  • 3-4 rosii cherry

Mod de preparare

Cannelloni se fierb in apa cu sare pentru patru minute. Se scot si se pun la scurs. Trebuie sa fie elastici, dar sa nu se rupa. Se rumeneste jambonul taiat fasii si se scoate din tigaie. In grasimea ramasa, se caleste ceapa pana se inmoaie un pic, apoi se pune usturoiul taiat feliute si dupa 2 minute, spanacul deja fiert, pe deasupra. Se prajesc impreuna la foc iute inca 2-3 minute si apoi se lasa la racit. Intr-un castron, se amesteca urda cu oul si se adauga tot jambonul, cu exceptia catorva felii pentru decor. Se adauga spanacul racorit si se potriveste totul cu sare. Se umplu cannelloni cu acest amestec. Intr-un vas termorezistent se pune un strat de sos de rosii si se presara busuioc proaspat. Se aliniaza cannelloni si se ung pe deasupra cu smantana in care se amesteca parmezanul. Se mai pun un strat subtire de sos de rosii, peste care se decoreaza cu feliute de jambon si jumatati de rosii cherry. Se da la cuptor totul pana se rumeneste bine.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Placinta cu dovleac Mancare de mazare Conopida la cuptor cu bacon

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Tiramisu la pahar
2
Prajituri

Tiramisu la pahar

Usor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!

Tiramisu la pahar
Coquelet de Bretagne - Franta
3
Mancaruri cu carne

Coquelet de Bretagne - Franta

Coquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.

Coquelet de Bretagne - Franta
Prajitura pufoasa cu branza
4
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Scrumbii de Dunare la gratar
5
Mancaruri cu peste

Scrumbii de Dunare la gratar

Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...

Scrumbii de Dunare la gratar
Parteneri
Cozonac floare cu nuca
Bucataras.RO

Cozonac floare cu nuca

Reteta de cozonac intr-o forma festiva! Eu vazusem mai intai aceasta floare la fetele dragi de pe Bucataras: Claudia Baban...

Cozonac floare cu nuca
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii