Cannelloni ripieni

Cannelloni ripieni este un fel de mancare italiana care e foarte gustos si foarte usor de preparat. Umplutura este cu spanac, dar daca nu va este pe plac puteti folosi orice fel de alta umplutura.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cannelloni ripieni

Ingrediente

  • 8 Cannelloni
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri parmezan ras
  • verdeata pentru ornat
  • Umplutura:
  • 2 linguri unt
  • 300gr spanac taiat marunt
  • 125gr ricotta
  • 2 linguri parmezan ras
  • 60gr sunca fiarta taiata marunt
  • sare
  • piper
  • 2 linguri frisca lichida
  • 2 oua
  • sosul Bechamel:
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 200ml lapte
  • 2 foi de dafin
  • sare si piper.

Mod de preparare

Untul se topeste intr-o tigaie apoi se adauga spanacul si se caleste pentru 2 minute. Se ia de pe foc si se adauga ricotta, sunca, sare si piper. Se amesteca cu frisca lichida si cu ouale pana devine o pasta. Pastele se fierb cu ulei in apa cu sare, se lasa la stors si se pun deoparte. Untul pentru sosul Bechamel se topeste intr-o tigaie. Se amesteca cu faina, apoi se adauga laptele si foile de dafin apoi se lasa la fiert 5 minute. Se sareaza si se pipereaza apoi se ia de pe foc si se inlatura foile de dafin. Umplutura se pune intr-un sprit si se umple pastele. Se toarna putin sos Bechamel intr-o forma pentru gratinat si apoi se aseaza cannelloni dupa care se toarna restul de sos Bechamel. Se presara parmezan si se tine la cuptor pentru 40-45 minute la 190°C.


Se orneaza cu verdeata proaspata si se serveste cald. Reteta Cannelloni ripieni a fost propusa de Bianca-21 Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Gogosi glazurate
Bucataras.RO

Gogosi glazurate

Gogosi glazurate
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide