Aglio, olio e peperoncino altfel

Aglio, olio e peperoncino altfel este o varianta de post a clasicei retete de paste cu usturoi si ulei.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie
Aglio, olio e peperoncino altfel

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 persoane:
  • - 1/2 pachet de spaghetti integrale
  • - o legatura mare de leurda
  • - 4 rosii bine coapte
  • - 1 usturoi verde (frunze)
  • - busuioc proaspat
  • - 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • - 3 linguri sos de rosii cu busuioc (preparat in casa)
  • - 1 lingurita harissa (optional
  • e foarte iute)
  • - 1 ardei iute rosu sau verde
  • - condimente: sare
  • piper
  • curcuma

Mod de preparare

1. Se pun pastele la fiert cu sare si 1 lingura ulei de masline circa 8 minute.
Intre timp...
2. Se spala si taie leurda, usturoiul proaspat si ardeiul iute supa preferinta
3. Intr-o tigaie se pune la sotat cu o lingura de ulei de masline si un pic de apa leurda, usturoiul frunze si ardeiul iute (aprox 3 minute), apoi se adauga rosiile si se mai lasa inca 3 minute. Se adauga sare, piper si curcuma dupa gust.
4. Se face un sos la rece din sos de rosii si harisa.
Pana acum au fiert si pastele...
5. Se strecoara pastele si se clatesc cu apa rece.
6. Se pune peste ele sosul rece si se amesteca.
7. Se adauga si sosul cu leurda si rosii.
8. Se orneaza cu busuioc proaspat.
Pofta Mare!


Pastele aglio, olio e peperoncino se servesc calde, ornate cu busuioc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
1
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
2
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
3
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
4
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
5
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia