Midii cu Lapte de Cocos - Reteta video

Astazi o sa-ti pregatesc midii. Midii cu lapte de cocos. Stai alaturi de mine, iti garantez c-o sa-ti placa.

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g midii proaspete
  • 250 ml lapte de Cocos
  • cca 70 ml vin alb
  • 3 catei de Usturoi
  • 2 salote
  • 2 firicele de cimbru proaspat
  • cca 150 g rosii cuburi
  • 1 ardei iute
  • cca 25 g unt
  • o lingura de ulei de masline
  • 1 varf de cutit de zahar
  • patrunjel sau coriandru proaspat tocat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Curata midiile sub un jet de apa rece, folosindu-te de un burete sau de o perie de sarma pentru a indeparta orice urma de nisip de pe exterior.

Pune midiile intr-o punga, umple-o cu apa si agitat-o bine – midiile se vor lovi intre ele si astfel se va elimina orice urma de nisip din interior.

Rastoarna midiile intr-o sita si spala-le bine in 4-5 ape.

Arunca-le pe cele care sunt deschise si nu vor sa se inchida (acelea sunt deja moarte si trebuie sa eviti sa le consumi pentru ca risti o toxinfectie alimentara: le poti incerca daca sunt vii ciocanindu-le intre ele).

Toaca usturoiul si salota cubulete. Adauga untul si uleiul de masline intr-o tigaie cu suprafata non aderenta. Soteaza ceapa si usturoiul. Adauga firicelele de cimbru, lemongrass taiat marunt si midiile. Adauga capacul si agita putin tigaia. Stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca.

Potriveste de sare si piper si adauga ardeiul iute taiat rondele. Adauga laptele de cocos si pune inapoi capacul. Lasa cateva minute pe foc. Midiile se vor desface in aburii creati.

Adauga rosiile cuburi si cateva grame de zahar daca este nevoie, pentru a mai taia din aciditate.

Ia capacul la o parte si aruncati midiile care nu s-au deschis.

Serveste midiile alaturi de patrunjel sau coriandru proaspat tocat marunt si o portie sanatoasa de cartofi prajiti.

Urmareste intregul mod de preparare si in reteta video.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de salata verde
1
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
3
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
4
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
5
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Parteneri
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide