Se ales urzicile, se spala in multe ape si se oparesc putin. Se trec apoi in apa calda si se fierb pana cand credeti ca sunt gata. Se strecoara si se
Se ales urzicile, se spala in multe ape si se oparesc putin.
Se trec apoi in apa calda si se fierb pana cand credeti ca sunt gata.
Se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Se taie apoi cu un cutit (sau puteti sa le frecati cu lingura de lemn sau le bagati la blender).
Intr-o cratita se pune ulei la incins si se adauga urzicile. Se adauga si apa in care au fiert si se lasa pe foc.
Spre sfarsit se adauga mujdei si putina faina ca sa le ingroase.
Se servesc alaturi de ou ochi si mamaliguta.
Pofta buna!
Reteta Urzici a fost propusa de bulinuta pe forum culinar.ro
Alte retete cu urzici gasiti aici:
Urzici cu mamaliga,
Mincare de urzici,
Piure de urzici
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii