Tortilla cu spanac

O reteta foarte gustoasa pentru vara! Retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Tortilla cu spanac

Ingrediente

  • 100 g spanac
  • 6 oua
  • 3 linguri ulei
  • 2 cepe medii
  • 1 kg cartofi
  • 3 fire ceapa verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii taiem in 4, apoi in felii (lamele) nu foarte subtiri, dar nici groase deoarece

ii vom pune la cuptor.

Ceapa o taiem solzisori.

Intr-o tava mare punem cartofii si ceapa asezonati cu sare, piper si 2-3 linguri de ulei, ii amestecam bine si dam totul la cuptor pentru cca. 40 minute la 180 grade C sau pana cand cartofii s-au inmuiat suficient.

Intre timp, taiem spanacul marunt si il punem intr-un bol.

Atentie!!!

Eu am preferat spanacul sa il pun asa, fara a-l opari putin, pentru a nu-si pierde din proprietati, daca nu va place sa il simtiti in tortilla, puteti alege varianta a doua, adica sa ii dati cateva clocote.

Cand sunt gata cartofii, ii turnam peste spanac, pentru a se inmuia putin si amestecam bine.

Batem ouale si le turnam in bolul cu cartofi si spanac, adaugam si ceapa verde taiata marunt,

condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam usor pana la omogenizare.

Intr-o tigaie punem 1-2 linguri de ulei si cand s-a incins turnam compozitia rezultata, o nivelam putin cu o lingura sa fie uniforma, apoi o lasam sa se coaca la foc mediu cca. 5 minute.

Dupa acest timp, luam o farfurie de marimea tigaii si o asezam deasupra, iar cu o singura miscare o intoarcem imediat ajutandu-ne de tigaie, ramanand totul pe farfurie.

Punem din nou tortilla in tigaie, dar pe cealalata parte pentru alte 5 minute si o presam putin pentru a se coace uniform.

Cand este gata, o scoatem pe o farfurie, tot prin rasturnare si o putem servi calda, dar si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert prajitura cu capsuni

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Cand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...

Mancare de urzici cu mamaliga
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara