Zilele de post sunt multe si lungi pe la noi. Si chiar de nu postim, e bine ca din cand in cand sa facem cate o pauza, sa ne despartim vremelnic de c
Zilele de post sunt multe si lungi pe la noi. Si chiar de nu postim, e bine ca din cand in cand sa facem cate o pauza, sa ne despartim vremelnic de carnarii, lucru care, se spune, ne purifica si ne face sa traim mai mult si mai sanatos.
Tocana de fata se prepara simplu si repede, are in ea tot ce-i trebuie omului ca sa treaca vesel peste o zi scurta de iarna ori de toamna tarzie: consistenta de la cartofi, oarece vitamine ramase prin minune in ardei si ceapa, dulceata de la acestea doua si parfum de la patrunjel.
Tot ce trebuie sa faceti pentru a o obtine e sa curatati legumele, sa taiati cartofii in jumatate apoi sa-i taiati in felii subtiri, sa se patrunda repede. Curatati si ceapa si taiati-o solzisori iar ardeiul, curatat de seminte, ar fi bine sa-l taiati in cuburi. Le puneti pe toate-n oala de la inceput, cu o lingura-doua de ulei. Le sotati cinci- sase minute apoi le acoperiti (dar nu de tot) cu apa calda. Le lasati sub capac pana scade apa si se inmoaie cartofii apoi adaugati rosiile pasate (o ceasca la o jumatate de chilogram de cartofi, un ardei gras si doua cepe). Lasati sa clocoteasca maruntel pana se ingroasa sosul, puneti sare si piper, rupeti frunzele de patrunjel si aruncati-le in oala, amestecati, stingeti focul, puneti capacul, la felicita!
Tocana-i gata, iar langa ea va mai trebuie doar doua felii de paine HapiHap, sa aveti cu ce intinge-n blid dupa ce mancati legumele. Rea n-o sa fie, va garantez.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciRulada aceasta de purcel este grozava! Pentru o masa festiva sau pentru sarbatori mi se pare perfecta, desi eu am pregatit-o...
Rulada de purcel cu sos barbeque la Multicooker Crock Pot ExpressReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii